• Ervaring in schoenen sinds 1902
  • Voor 16.00 besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending boven € 50,-
  • Meest complete aanbod in de regio
Afdeling
Maat
  • + Toon meer
  • - Toon minder
Kleur
Uitneembaar voetbed
Prijs

Santoni

12 artikelen
 

Santoni

Santoni uitzonderlijke topklasse uit Italië!

Het topmerk Santoni is gespecialiseerd in het hoogst haalbare op het gebied van de herenschoenen en riemen. Santoni is terecht trots op haar uitgebalanceerde assortiment, handfinisch kleuren en de schitterende materialen.

Santoni Top klasse

Santoni..... Dat is top klasse! Dagelijks werken er in het Santoni l aboratorio 20 ambachtslieden met grote passie aan deze handgemaakte schoenen. Aan elk paar schoenen worden dezelfde waarde en zorg meegegeven geheel volgens de Santoni traditie. Oprichter en eigenaar Andrea Santoni selecteert hoogstpersoonlijk het leer met een vergrootglas, met zijn handen en levenslange ervaring. Zo garandeert hij de hoogste kwaliteit voor de uiteindelijke schoen. Bij Santoni is superieure kwaliteit standaard; de schoenen worden met knowhow en het bekende Italiaanse geduld gemaakt. Voordat elke schoen afzonderlijk in een zachte doek wordt verpakt, wordt deze eerst op kwaliteit gecontroleerd. Nadat elke steek op elke schoen nauwkeurig is geïnspecteerd, wordt er een certificaat bij de schoenen in de doos gevoegd welke persoonlijk is gesigneerd door Andrea Santoni.

Kleinschalig en toch mondiaal

De onderneming is kleinschalig en toch mondiaal Volgens de Amerikaanse socioloog Richard Florida kan de creativiteit van een bedrijf worden gemeten aan de hand van drie T´s: Talent, Technologie en Tolerantie. Voor een klein bedrijf in de regio Marche in Italië gelden ze alle drie. Schoenfabriek Santoni in Corridonia, een stadje in de provincie Macerata, produceert een duizendtal schoenen per dag volgens de traditionele criteria van kwaliteit en vakmanschap, maar is tevens een internationaal bedrijf dat haar producten over de hele wereld in toonaangevende schoenenzaken en warenhuizen verkoopt, eigen mono stores heeft en een groei doormaakt in percentages van twee cijfers. Oprichter Andrea Santoni heeft van meet af aan het accent gelegd op kwaliteit. Zo heeft Santoni in de loop der jaren een product van ongeëvenaarde kwaliteit ontwikkeld: superieur leer, volledig met de hand uitgevoerde stiksels, typische anticato-effecten en polijstwerk. Authentiek handwerk dat zich qua marketing en distributie heeft aangepast aan de hedendaagse tred van de markt, aan nieuwe technologische ontwikkelingen en aan de tendens om klassieke schoenen te voorzien van modieuze stijlelementen. Daarnaast heeft Santoni ervoor gekozen alle werkzaamheden in eigen beheer te regelen en geen werk aan derden uit te besteden. In drie fabrieken worden de volgende labels vervaardigd: Santoni Limited Edition, Santoni Classic, Santoni Club, Santoni Donna en Santoni Junior. Santoni Junior is de jongste loot aan de stam waarin Santoni al haar kwalitatieve en technologische kennis opgedaan in het mannensegment vertaald naar de collecties voor jongens en meisjes. Dit familiebedrijf heeft een omzet van ruim 40 miljoen euro en vervaardigt handgemaakte schoenen volgens industriële cycli en logistiek. De dagelijkse leiding van de onderneming is in handen van president Giuseppe Santoni, zoon van de oprichter. Op de afdeling styling werken 20 mensen, jong Italiaans talent dat samenwerkt met enkele buitenlandse stagiaires die een jaar in het bedrijf blijven. In de vormgevingsstudio bewerken anderen de pasvorm tot in perfectie met behulp van CAD-software. In totaal zijn er ruim 300 mensen werkzaam.

Repareren wordt reviseren bij Santoni

Repareren wordt Reviseren Een van de vele voordelen van Santoni-schoenen is dat u voor reparatie weer op de fabriek terecht kunt. Daar worden uw waardevolle schoenen op de authentieke manier hersteld. Een snelle ondeskundige oplapbeurt is absoluut funest en u begrijpt dat Santoni niet garant staat voor werk van derden. Dus bij Santoni geen halve zolen, maar een volledige vervanging van het complete onderwerk (waterproof zolen en hakken). Uw schoenen komen weer op de leest, ze worden gereinigd en perfect afgewerkt. Laat in ieder geval uw eerste reparatiebeurt bij Santoni uitvoeren omdat dan de schoenen weer in oorspronkelijke staat te brengen.