• Ervaring in schoenen sinds 1902
  • Voor 16.00 besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf € 50,-
  • Klantwaardering 9.4 op Kiyoh
Prijs
Kleuren
Maat

Zooltjes

21 artikelen

Confectie en aangemeten steunzolen

Er is onderscheid te maken tussen twee soorten steunzolen. Namelijk de confectie steunzolen en de aangemeten steunzolen. Confectie (steun)zolen zijn gemaakt op een gemiddelde en aangemeten steunzolen zijn zoals het woord al zegt aangemeten door een daartoe bevoegde deskundige zoals een podoloog of orthopeed.

 

Het passen van steunzolen in schoenen

Om ervoor te zorgen dat schoenen niet te strak gaan zitten als de steunzolen in de schoen geplaatst worden, is het noodzakelijk om de originele binnenzool uit de schoen te verwijderen. Bij veel schoenen gaat dit gemakkelijk omdat de binnenzool los in de schoen zit. De podoloog kan bekijken hoe dik deze losse binnenzolen zijn en voor zover mogelijk de dikte van de steunzolen hierop aanpassen. Bij het ophalen van de steunzolen zal de podoloog ook de breedte en lengte van de zool aanpassen aan de verschillende schoenen.
Wanneer de binnenzool van de schoen niet verwijderd kan worden, is de kans klein dat de schoen met steunzool nog voldoende ruimte biedt voor de voet. Hierdoor kunnen juist voetklachten ontstaan. Het is daarom belangrijk dat er bij het kopen van nieuwe schoenen rekening gehouden wordt met de steunzolen.