• Ervaring in schoenen sinds 1902
  • Voor 16.00 besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf € 50,-
  • Klantwaardering 9.4 op Kiyoh
Afdeling
Maat
  • + Toon meer
  • - Toon minder
Kleur
Wijdtemaat
Uitneembaar voetbed
Prijs
Greve

Greve

68 artikelen

Greve sinds 1898

Het herenschoenenmerk Greve heeft zich gespecialiseerd in handgemaakte herenschoenen. Greve is trots op haar uitgebalanceerde assortiment, modieuze kleuren en trendy materialen. Greve bestaat sinds 1898.
In de 18e eeuw ontstond in de Langstraat een bloeiende industrie in het leerlooien. Dit kwam door de overvloed van stromend water in de rivieren de Loint en de Maas. Tevens kon het benodigde eikenhout voor het looien uit de nabije Drunens duinen worden gehaald. De veeteelt in de omgeving zorgde voor de aanvoer van runderhuiden. In het spoor van de leerlooierijen ontstond al snel een gerenommeerde schoenindustrie, die de Langstraat destijds tot het schoenencentrum van Europa maakte.

Greve in de Langstraat

In het hart van de Langstraat, de stad Waalwijk, begon Hermanus Greve in 1898 een schoenmakerij. Vanaf het prille begin had de werkplaats slecht een doel voor ogen: Nederlands meest stijlvolle en superieure schoen maken. Greve is daardoor altijd een van de kleinere werkplaatsen van de Langstraat geweest, maar tegelijkertijd ook de meest exclusieve. Binnen de traditie van de Langstraat heeft Greve altijd een bijzondere plek ingenomen. Vandaag de dag komt dat vooral doordat Greve de laatste werkplaats in Waalwijk heeft. De herinnering aan een rijk verleden leeft hier voort. Geef uw voeten een kans! Maak kennis met Greve. Schoenfabriek Greve te Waalwijk in Nederland is opgericht in 1898. U kunt er nog een beetje de sfeer proeven van de vorige eeuw, maar misschien ziet u ook het jaar 2010 al voor u. Pure verbazing bij het kijken naar het met de hand naaien van de plateaus (bovenstukken) in de mocassins, de els, de pekdraad, de zwiktang en de duizenden leesten met ontelbare spijkergaatjes. Verwondering bij het kijken naar die vakkundige handen met eelt en groeven. Deze handen dragen vanuit een dertig- of veertigjarige ervaring een rijke traditie over op de jongere generatie.

Greve schoenen behoren tot de beste van de wereld

Natuurlijk wordt bij Greve ook met machines gewerkt, zelfs zeer moderne, deels computer gestuurd. Greve-schoenen behoren tot de beste ter wereld. Al is de aanschafprijs niet gering, u geniet nog van deze schoenen, als u de prijs allang vergeten bent. U wilt toch gewoon het beste voor uw voeten: die twee voeten moeten zo gezond mogelijk hun functies blijven vervullen, uw hele leven lang. Met Greve-schoenen krijgen uw voeten die kans!

Repareren wordt reviseren

Repareren wordt Reviseren Een van de vele voordelen van Greve-schoenen is dat u voor reparatie weer op de fabriek terecht kunt. Daar worden uw waardevolle schoenen op de authentieke manier hersteld. Een snelle ondeskundige oplapbeurt is absoluut funest en u begrijpt dat Greve niet garant staat voor werk van derden. Dus bij Greve geen halve zolen, maar een volledige vervanging van het complete onderwerk (waterproof zolen en hakken). Uw schoenen komen weer op de leest, ze worden gereinigd en perfect afgewerkt. Laat in ieder geval uw eerste reparatiebeurt bij Greve uitvoeren omdat dan de schoenen weer in oorspronkelijke staat te brengen zijn.

Merken

Vergelijkbare stijlvolle herenschoenen merken die in ongeveer dezelfde categorie en/of doelgroep vallen als Greve 1898 zijn o.a. Harris, Floris van Bommel, Lido Marinozzi, MagnanniRehab footwear, Van Bommel

Het merk Greve 1898 is verkrijgbaar bij Aad van den Berg schoenen - Noordwijk - aadvandenberg.nl