• Ervaring in schoenen sinds 1902
  • Voor 16.00 besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf € 50,-
  • Klantwaardering 9.4 op Kiyoh

Even voorstellen

Wie zijn wij? en waar komen wij vandaan?

Aad van den Berg Modeschoenen is een typisch familiebedrijf dat bestaat sinds 1902. Adrianus (Arie) van den Berg begon in de Hoofdstraat een "schoenenmagazijn en reparatie-inrichting" ofwel een schoenmakerij en de verkoop van schoenen. Op 19 maart 1932 opende Martien van den Berg in het pand aan de Sint Jeroensweg 10 te Noordwijk Binnen. Ook hier was er naast de verkoop van schoenen een reparatiebedrijf. De schoenen werden in die tijd per bakfiets bij de klanten thuis opgehaald en na reparatie weer thuis bezorgd. In die tijd werkte het hele gezin mee in het bedrijf. Uiteindelijk zijn de broers Aad en Kees van den Berg in het schoenenvak doorgegaan en weer opgevolgd door Maarten van den Berg en Rene van den Berg.

 

Aad van den Berg modeschoenen
Aad van den Berg modeschoenen

 

Schoenenwinkel & schoenreparatie

Aad van den Berg nam de verkoop van de schoenen voor zijn rekening en Kees van den Berg de reparatie afdeling. Op 10 juni 1963 vestigde Aad van den Berg zich in de Hoofdstraat 86. Het bedrijf groeide uit van een dorpszaak tot een bedrijf dat bekend is geworden in de gehele regio. In 1964 opende Kees van den Berg zijn eigen schoenmakerij elders in Noordwijk. Bijna tot zijn pensioen in 1998 heeft Kees van den Berg de reparatie verzorgd voor Aad en later voor Maarten van den Berg, de zoon van Aad.

Na eerst elders ervaring opgedaan te hebben kwam Maarten van den Berg in 1985 in het bedrijf. In 1988 werd hij mede vennoot in het bedrijf. In 1995 zet Maarten van den Berg, als vierde generatie, het bedrijf voort. Het bedrijf groeit nog steeds en mag zich verheugen op een vaste klantenkring welke inmiddels uit het gehele land naar Noordwijk komt. Een combinatie van een dagje strand, zee en schoenen kopen is een feit.

 

Twee winkels in Noordwijk

In 2002 is het filiaal aan de St. Jeroensweg in Noordwijk Binnen verhuisd naar de Hoofdstraat 50 in Noordwijk aan zee. Vanaf dat moment hebben de beide winkels ook een naam gekregen om het onderscheid tussen de winkels aan te geven Top Style en Shoe Fashion. Top Style, de vestiging in Hoofdstraat 86, heeft zich gespecialiseerd in het exclusieve en modische genre. Shoe Fashion, de winkel in de Hoofdstraat 50, is een meer casual en mode winkel voor dames en mannen. In beide winkels wordt veel aandacht besteed aan de collecties en de service.

 

Van etalage tot webshop

Sinds 2000 heeft Aad van den Berg Modeschoenen ook een webshop. Het begon eerst meer als oriëntatie mogelijkheid voor de winkels. , maar is inmiddels uitgegroeid tot een betrouwbare manier van winkelen voor de klant met dezelfde service en mogelijkheden als in de winkels. Naar de webshop…

Een bezoek aan bloemenbadplaats Noordwijk en het historische centrum van Rijswijk is zeker de moeite waard. Bezoek dan ook één van onze winkels en laat u verbazen wat wij bedoelen met een top collectie die anders is! Niemand heeft immers dezelfde smaak in kleding en schoenen. De keuze voor de schoenen wordt voornamelijk bepaald door de kleding die men draagt. Daarom bezoeken wij zowel kleding- als schoenenbeurzen in binnen- en buitenland. Pasvorm en kwaliteit zijn de eisen die wij aan onze fabrikanten stellen. De nadruk is gelegd op de exclusieve en elegantere schoenen en laarzen. De collecties van de Shoe Fashion winkel zijn meer casual van aard .

Veel aandacht wordt besteed aan het enthousiaste verkoopteam. Door middel van trainingen en fabrikantenpresentaties wordt het team opgeleid om u zo goed mogelijk te kunnen adviseren bij uw keuze en u het juiste advies te kunnen geven voor het onderhoud van uw schoenen.

 

Tot ziens in onze winkel!

Aad van den Berg Modeschoenen | Hoofdstraat 62 | 2202 GB Noordwijk ZH | 071-3612705 |
 

 


 

De geschiedenis van schoenenfamilie Van den Berg in Noordwijk sinds 1902

 

Aad van den Berg Modeschoenen is een familiebedrijf dat bestaat sinds 1902.

In 1901 kwam Adrianus op 25 jarige leeftijd naar Noordwijk. Hij werd zetbaas bij schoenhandel Krol in de Hoofdstraat in het pand waar nu bloemenhandel Heemskerk is gevestigd. In 1902 is Adrianus van den Berg voor zichzelf begonnen in de Hoofdstraat 78 (thans 106) met een schoenmakerij en de verkoop van schoenen.

 

Adrianus van den Berg 1e generatie Van den Berg Noordwijk
foto: Adrianus van den Berg met gezin                                             foto: Adrianus van den Berg met Piet en Fer

 

Piet van den Berg heeft het bedrijf onder de naam A. van den Berg tot 1975 gerund. Toen is het eerst verpacht en later in 1985 verkocht aan de heer Hogervorst uit Lisse. Later is dit overgegaan in de handen van Peter Swinkels uit Heerhugowaard die er gevestigd is geweest met de schoenenzaak Reckles schoenen. Enige jaren later kocht Adrianus van den berg het het pand ernaast op nummer 80, waar later IJssalon de Groko was gevestigd. In 1928 werd dit pand verkocht en mede met dat geld heeft hij zijn oude pand afgebroken en er een geheel nieuw pand voor in de plaatst gezet. De winkel droeg toen de naam A. van den Berg. De zonen Martien, Ferdinand en Piet hebben bij Adrianus het schoenmakersvak geleerd. Adrianus overleed in de tweede wereldoorlog op 9 februari 1941. Op 23 juli 1944 moest de familie van den Berg van de Duitse bezetter evacueren. Zij konden tijdelijk het pand betrekken waar later IJssalon “De Pinquin” gevestigd werd.

 

schoenenbon 10-6-1944 schoenenbon 9-9-1944
foto: Tijdens de Twee Wereldoorlog waren schoenen op de bon

 

Na de Tweede Wereldoorlog

Op 4 mei 1945 was de oorlog afgelopen en kon het eigen pand weer betrokken worden. Het pand was totaal verwaarloosd en door oorlogsgeweld en ontplofte zeemijnen vernield. Met behulp van de wederopbouwhulp is er toch weer een bruikbaar pand van gemaakt. 

 

 

foto: schoenenwinkel M. van den Berg, Sint Jeroensweg 10 Noordwijk anno 1932

 

2e generatie Martinus van den Berg Noordwijk

foto: 2e generatie Martien van den Berg

 

Op 19 maart 1932 opende Martien van den Berg het pand aan de Sint Jeroensweg 10 te Noordwijk Binnen. Ook hier was er naast de verkoop van schoenen een reparatiebedrijf. De schoenen werden in die tijd per bakfiets bij de klanten thuis opgehaald en na reparatie weer thuis bezorgd. In die tijd werkte het hele gezin mee in het bedrijf. Uiteindelijk zijn de broers Aad en Kees van den Berg in het schoenenvak doorgegaan.

Aad van den Berg nam de verkoop van de schoenen voor zijn rekening en Kees van den Berg de reparatie afdeling. Op 10 juni 1960 vestigde Aad van den Berg zich in de Hoofdstraat 86 in het pand van de familie Toonen. Zij verhuisden naar het naastgelegen pand nummer 84 waar zij een drankenzaak runden. Aad noemde de zaak naar zijn eigen naam. Dat was in die tijd zeer ongebruikelijk. Aad was echter in Noordwijk vrij bekend als voetballer van het eerste S.J.C.-voetbalteam en iedereen noemde hem daarom “Aadje”. Vandaar de keuze voor Schoenhandel Aad van den Berg. In tegenstelling tot Martien van den Berg wilde Aad van den Berg zich richten op een meer modische collectie dan toen gebruikelijk in die tijd. Deze keuze kwam doordat na de opbouw periode in de vijftiger jaren het de mensen langzaam beter begon te gaan.

 

 
op de foto v.l.n.r.: Piet van Schie, Aad van den Berg, Martien van den Berg, Marti van den Berg, Alex Sampimon, Kees van den Berg anno jaren '50

 

Martien van den Berg

foto: 2e generatie Martien van den Berg

 

Toerisme kwam naar Noordwijk

 

Het eerste toerisme begon naar Noordwijk aan zee te komen. Aad van den Berg sloot zich aan bij de inkoop vereniging Euro-Holland te Amsterdam. (later in Nijkerk). Een vooruitstrevende club schoenondernemers die voor het eerst schoenen uit Italië gingen importeren. Aad van den Berg is dan ook in diverse inkoopcommissies actief geweest.

 


foto: schoenenwinkel Aad van den Berg Hoofdstraat 86 Noordwijk

 

 


foto: schoenenwinkel Aad van den Berg Hoofdstraat 86 Noordwijk

 

kasboek 1960
foto: Aad van den Berg schoenhandel kasboek 1960

 

In mei 1967 overleed Martien van den Berg. De winkel van Martien van den Berg in de Sint Jeroensweg 10 werd door Aad van den Berg overgenomen, nadat bleek dat geen van de broers of zussen de interesse had om de zaak voort te zetten. Schoenhandel Aad van den Berg exploiteerde vanaf dat moment twee schoenwinkels in Noordwijk. Een aan de Hoofdstraat 86 te Noordwijk en de andere aan de Sint Jeroensweg 10 te Noordwijk Binnen.

 

Bekendheid in de regio

 

In de tijd die volgde groeide het bedrijf uit van een dorpszaak tot een bedrijf dat bekend is geworden in de gehele regio. In 1964 opende Kees van den Berg zijn eigen schoenmakerij aan de Dr. Handriaan van Neslaan 141 te Noordwijk. Bijna tot zijn pensioen in 1998 heeft Kees van den Berg de reparatie verzorgd voor Aad en later voor Maarten van den Berg, de zoon van Aad. Rene van de Berg, de zoon van Kees van de Berg is ook n het schoenenvak gegaan. Hij is thans schoenvormgever en houdt zich bezig met het ontwerpen, vormgeven van schoenen op een geheel artistieke wijze.

 


foto: verbouwing 1959 schoenenwinkel/schoenmakerij Martien van den Berg Sint Jeroensweg 10 Noordwijk

 

Het pand aan de Sint Jeroensweg is in de loop van de jaren veelvuldig uitgebouwd en verbouwd. In 1959 werd het schuurtje en het "plaatsje" achter het pand bij het pand getrokken. Destijds gebeurde dit alles nog door mankracht. Het gebruik van hijskranen was nog niet vanzelfsprekend. In 1974 werd naar ontwerp van Hans van Egmond de winkel aanzienlijk vergroot en gemoderniseerd. Dit was de eerste opdracht van Hans van Egmond. Anno 1992 begonnen de eerste gesprekken met de gemeente Noordwijk om alle non-food winkels van de Sint Jeroensweg en de Molenstraat naar de nieuwbouw plannen aan de Kerkstraat/Tramsteeg (thans Raadhuisstraat)  te verplaatsen. Na jaren van onderzoeken en studies van de gemeente Noordwijk leidde dit anno 2000 pas toch daadwerkelijke inhoudelijke gesprekken met de betrokkenen. Uiteindelijk resulteerde dit in een verhuizing van het filiaal in 2002 naar de Hoofdstraat in plaats van de Kerkstraat/Tramsteeg. De start van de uitvoering van het plan Kerkstraat is in 2006 uiteindelijk begonnen en zal naar verwachting in 2010/2011 afgerond worden.

 

schoenenwinkel Aad van den berg Sint Jeroensweg 10 Noordwijk
foto: schoenenwinkel Aad van den Berg Schoenen Sint Jeroensweg 10 Noordwijk
 

Ervaring in schoenen

 

Maarten van den Berg kwam in 1985 in het bedrijf, na eerst elders ervaring opgedaan te hebben bij onder andere Schoenenhuis Theil en Shoethiek Miron te Wassenaar en Van Keeken schoenen te Alphen aan de Rijn. In 1988 werd Maarten van den Berg mede vennoot in het bedrijf. In 1995 zet Maarten van den Berg, als vierde generatie, het bedrijf voort. De naam van het bedrijf "Aad van den Berg Modeschoenen" is steeds ongewijzigd gebleven. In 2000 werd Maarten van den Berg bestuurslid van de inkoopvereniging Euro-Holland te Nijkerk. Het bedrijf groeit nog steeds en mag zich verheugen op een vaste klantenkring welke inmiddels uit het gehele land naar Noordwijk komt. Een combinatie van een dagje strand, zee en schoenen kopen is een feit.

Zoals reeds eerder vermeld is in 2002 het filiaal aan de st. Jeroensweg te Noordwijk Binnen verhuisd naar de Hoofdstraat 50 te Noordwijk aan zee. Vanaf dat moment hebben de beide winkels ook een eigen naam gekregen om het onderscheid tussen de winkels aan te geven. Top Style (Hoofdstraat 86) en Shoe Fashion (Hoofdstraat 50). Op 3 december 2002 overleed naamgever Aad van den Berg op 69 jarige leeftijd.

 

Aad van den Berg Modeschoenen Herenstraat 50 in Rijswijk

 

Op 11 september 2009 opende Aad van den Berg Modeschoenen in de Herenstraat 50 te Rijswijk. De winkel van Brokx Shoes werd overgenomen. Brokx Shoes had veel raak vlakken met Aad van den Berg Modeschoenen en was aangesloten bij dezelfde inkoop organisatie Euro-Holland.  De winkel werd grondig verbouwd en vergroot door een deel van het magazijn bij de winkel te betrekken. Door de ontstane synergie effecten tussen de drie winkels is het mogelijk om de collectie nog meer te variëren en af te stemmen op de wensen van de klanten.

Op dit moment exploiteert het bedrijf Aad van de Berg Modeschoenen twee winkels. De twee winkels zijn gelegen in het toeristische hart van Noordwijk aan Zee. Aad van den Berg Top Style en Aad van den Berg Shoe Fashion.

 

Terug naar Noordwijk

 

Door de enorme terugloop in het historische centrum in Rijswijk werd het centrum geconfronteerd met veel leegstand. Dor de terugloop van het centrum besloot Aad van den berg Modeschoenen om afscheid te nemen van het avontuur in Rijswijk en het filiaal in Rijswijk te sluiten. Vanaf dit moment exploiteert het bedrijf Aad van de Berg Modeschoenen weer twee winkels. De twee winkels zijn gelegen in het toeristische hart van Noordwijk aan Zee. Aad van den Berg Top Style en Aad van den Berg Shoe Fashion.

 

Hoofdstraat Noordwijk

 

Al jaren lang staat op het wensenlijstje om een mooi grote winkel in schoenen, tassen en accessoires te exploiteren in de Hoofdstraat in Noordwijk. Maar het juiste moment en alle randvoorwaarden moeten er zijn op het juiste tijdstip. Anno 2019 is het plan werkelijkheid geworden. Op 1 maart 2019 opende Aad van den Berg Modeschoenen de droomwinkel op Hoofdstraat 62 te Noordwijk. Tegelijkertijd sloot filiaal Aad van den Berg Shoe Fashion, Hoofdstraat 50 te Noordwijk en een paar maanden later op 30-6-2019 sloot ook Aad van den Berg Top Style na 58 jaar aan de Hoofdstraat 86 te Noordwijk.

 

winkel Aad van den Berg Modeschoenen Hoofdstraat 62 Noordwijk

 

Hoofdstraat 62 te Noordwijk

 

Op 1 maart 2019 werden alle activiteiten van Aad van den Berg Modeschoenen tezamen gebracht op Hoofdstraat 62 te Noordwijk. Alle merken, alle kennis, alle mensen en alle passie van schoenen op 1 schitterende plek in Noordwijk aan zee.

 

Graag tot ziens in onze winkel of op het Internet

Het team van Aad van den Berg Modeschoenen