• Ervaring in schoenen sinds 1902
  • Voor 16.00 besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf € 50,-
  • Klantwaardering 9.4 op Kiyoh
Prijs
Kleuren
  • + Toon meer
  • - Toon minder
Maat

Onderhoudsartikelen

71 artikelen

Mooie schoenen wil je toch ook zo lang mogelijk mooi houden?

Algemene informatie schoenverzorging
Schoenen worden meestal gemaakt van leer. Leer is een gelooide dierenhuid. Net als onze eigen huid, blijft leer het mooist als het goed verzorgd wordt. Bescherming, verzorging (voeden, kleuren en glans) en reiniging zijn drie hoofdzaken als het om schoenenverzorging gaat. Wij adviseren de verzorgingsproducten van  Collonil. Collonil is wereldwijd een premium-merk op het gebied van schoenverzorging en als zodanig ook erkend. Voor elk materiaal is er een juist verzorgingsproduct. Of u nu wilt beschermen, voeden, reinigen of kleuren. Met verzorgingsproducten van Collonil blijven schoenen er voor langere tijd mooi en verzorgd uitzien!

 

Het beschermen van schoenen, sneakers, laarzen en tassen

Nieuwe schoenen dienen voor het dragen beschermd te worden met een spray om het materiaal optimaal tegen vuil en vocht te beschermen.  Spray de schoenen vanaf minstens 20 cm afstand gelijkmatig in. Spray niet te veel, u kunt beter regelmatig licht sprayen dan in 1 keer te veel.

 

Het verzorgen van schoenen, sneakers, laarzen en tassen

Door gebruik kan het leer zijn souplesse verliezen en kan de kleur vervagen. Gebruik verzorgingsproducten om het leer soepel te houden en de kleur op te frissen.

 

Het reinigen van schoenen, sneakers, laarzen en tassen

De manier van reinigen is afhankelijk van de soort en mate van vervuiling. De zachtste manier van reinigen is droog reinigen. Bij meer hardnekkige of grotere vlekken adviseren wij om vochtig te reinigen. Wanneer u een reinigingsmiddel gaat gebruiken, kunt u het beste het effect eerst testen op het materiaal (i.v.m. kleurechtheid). Dit kunt u doen door op een onopvallende plek een klein beetje van het middel voorzichtig aan te brengen. Na het reinigen dient u het leer altijd opnieuw verzorgen en  beschermen.