• Ervaring in schoenen sinds 1902
  • Voor 16.00 besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf € 50,-
  • Klantwaardering 9.4 op Kiyoh
Sluiten
menu

Berlijn modestad bij uitstek

13-01-2020
Bezoek aan de modebeurzen in Berlijn voor de nieuwe collecties voor najaar winter 2020
Maandag 13 januari 2020. We gaan weer op reis voor de inkoop. De aftrap van dit jaar is naar de modebeurzen in Berlijn. Koffer gepakt, mijn comfortabele handgemaakte Harris schoenen aan de voeten. Op weg naar Bad Bentheim waar we op de trein stappen richting Hauptbahnhof Berlijn. 

 

Berlijn de stad

In Berlijn zijn er meerdere modebeurzen tegelijkertijd. Voor ons zijn de meest interessante: Premium, Seek, Fashion Tech en Panorama. Met ruim 3,7 miljoen inwoners is het echt een metropool. De stad is ook bekend vanwege het hoog ontwikkelde culturele leven (festivals, nachtleven, musea, kunsttentoonstellingen enz.). De levensstijl is liberaal en er heerst een moderne tijdgeest. Berlijn is mooi en groen, 22% bestaat uit natuur en parken en 6% uit meren, rivieren en kanalen. In tegenstelling tot de andere grote steden is het leven hier relatief goedkoop. 

 

De volgende reis zal naar de Modefabriek in Amsterdam en de Gallerie in Dusseldorf zijn. Binnenkort meer...


Premium modebeurs

Premium is het internationale fashion platform voor de geavanceerde hedendaagse fashion. Elegant en stijlvol. Onze eerste aanblik zijn custom-made sneakers in verschillende kleuren. Allereerst kijken we naar de nieuwe 2020 collecties van Blackstone shoes, Rehab footwear, Donna Carolina en Floris van Bommel. We zien dat de schoenenmode weer eleganter wordt, er is echt sprake van een revival.  Bikers zijn het alternatief voor de sneakers. Toch zijn de sneakers heel duidelijk aanwezig, bij vele merken. De sneaker is echt niet weg te denken uit het hedendaagse modebeeld. De chunky zolen bij sneakers worden weer volop aangeboden. De eerste ietwat “caré-leesten” (vierkant) zie je verschijnen. Qua materiaal zien we in het dierenrijk dat croko het wint van de phyton.

 

Berlijn modebeurzen Aad van den Berg Modeschoenen Berlijn modebeurzen Aad van den Berg Modeschoenen

 

Seek modebeurs

Seek geeft een gezamenlijk mogelijkheid voor de individuele mode. Jonge mode en allerlei kleinere starters met de meest uiteenlopende zaken op mode gebied naast de fashion accessoires zijn hoedjes, caps, beanie's en tassen, vooral rugzakken enorm aanwezig. Veel aandacht voor vegan en duurzaamheid.

 

Berlijn modebeurzen Aad van den Berg Modeschoenen

Berlijn modebeurzen Aad van den Berg Modeschoenen

 

Panorama modebeurs

Panorama is de tegenhanger van Premium aangevuld met meer lifestyle labels. Duurzaam en vegan krijgen ook hier speciale aandacht. Vorig jaar was de Panorama beurs nog een te rustige beurs en weinig inspirerend. De Panorama beurs is nu verhuisd naar het oude vliegveld Tempelhof in Berlijn.een prachtige omgeving waar vroeger de “Bread und bitter” beurs werd gehouden. Een grote ontvangsthal tussen de vroegere bagagebanden. In de voormalige vertrekhallen stonden de stands en halve cirkel van het karakteristieke gebouw stonden ook allerlei stands. PME had voor haar merkbeleving een authentiek vliegtuig meegenomen.

 

Berlijn modebeurzen Aad van den Berg Modeschoenen

 

Stadtmitte Berlijn

Naast de beurzen brengen we ook een bezoek aan het centrum van Berlijn ter inspiratie en om bij te blijven met de ontwikkeling in retail. Een bezoek aan KaDeWe het Kaufhaus Des Westens staat altijd op ons programma. Ze waren binnen weer volop aan het verbouwen. Op de afdeling schoenen was ook de sale in volle gang. Opvallend was de hoeveelheid aan Kennel und Schmenger en Paul Green wat er in de sale aangeboden werd. Zijn deze merken op z’n retour? 

 

Berlijn modebeurzen Aad van den Berg Modeschoenen Berlijn modebeurzen Aad van den Berg Modeschoenen

 

De volgende reis zal naar de Modefabriek in Amsterdam en de Gallerie in Dusseldorf zijn. Binnenkort meer...

 

De Modefabriek Amsterdam lees verder klik hier