• Ervaring in schoenen sinds 1902
  • Voor 16.00 besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf € 50,-
  • Klantwaardering 9.4 op Kiyoh
Sluiten
menu

Voeten centraal bij de eerste Duin en Bollen Vierdaagse

04-10-2022
Heerlijk naar buiten begint bij je schoenen! De Duin en Bollen Vierdaagse staat in het teken van een gezond leven, een fijne lifestyle. Lekker de natuur in! Of je nu gaat voor de duinen, strand of bossen: bij Aad van den Berg Modeschoenen vindt je de juiste schoenen én het juiste advies. Wij bieden een brede collectie schoenen van de bekende merken, zoals DLSport, Gabor en Hassia, voor zowel dames en voor de heren Greve en Floris van Bommel.

DB4daagse-banner

 

Heerlijk naar buiten begint bij je schoenen!


De Duin en Bollen Vierdaagse staat in het teken van een gezond leven, een fijne lifestyle. Lekker de natuur in! Of je nu gaat voor de duinen, strand of bossen: bij Aad van den Berg Modeschoenen vindt je de juiste schoenen én het juiste advies. Wij bieden een brede collectie schoenen van de bekende merken, zoals DLSport, Gabor en Hassia, voor zowel dames en voor de heren Greve en Floris van Bommel. Krijg je al zin om erop uit te gaan? Kom eerst even langs in onze winkel in Noordwijk!

 

Speciaal tijdens de Duin en Bollen Vierdaagse van 13 t/m 16 oktober 2022.
Bij aankoop van een paar comfortabele schoenen een Saicara Fizzy Gel cadeau twv € 9,95
 

Saicara-fizzy-gel DB4daagse-logo


Wist je dat…

Goede verzorging van de voeten is uiterst belangrijk als de voeten een grote inspanning gaan leveren, zowel voor als na de wandeling. Aad van den Berg Modeschoenen is dealer van Saicara het merk voor de verzorging van voeten.

Zoals de Saicara Foot Balm de zachte, verzorgende voetbalsem voorziet de huid van veel vocht en trekt snel in. Voor zachte voeten. De Fizzy Gel een frisse ijs-schuimgel met luxueus glinsterende gouden effecten. Geeft de huid de juiste vochtbalans, soepelheid en elasticiteit. De Foot Repair De snel intrekkende repair crème verzorgt en herstelt de belaste, ruwe en gevoelige huid op de voeten. 

 

Saicara-foot-balm Saicara-foot-soft Saicara-foot-repair

Saicara Fizzy Gel

Frisse ijs-schuimgel met luxueus glinsterende gouden effecten. Geeft de huid de juiste vochtbalans, soepelheid en elasticiteit.

Saicara Foot Repair

De snel intrekkende repair crème verzorgt en herstelt de belaste, ruwe en gevoelige huid op de voeten. Beschermt tegen uitdrogen en zorgt ervoor dat de ruwe, gebarsten huid weer zacht wordt. De toegevoegde ureum zorgt ervoor de huid optimaal gehydrateerd wordt en zorgt voor het verwijderen van overtollige huidschilfers.

Saicara Foot Balm

De zachte, verzorgende voetbalsem voorziet de huid van veel vocht en trekt snel in. Voor zachte voeten.

 

Pedag wellness voor in je schoenen

Daarnaast is de wellness in je schoenen van je voeten van groot belang. Goede schoenen vormen de basis eventueel ondersteund door de juiste inlegzooljes van Pedag. Zoals de Viva, Viva mini, De Worker en de Point.
Pedag Viva. Inlegzool voelbaar voor de drie gevoelige zones van de voet met optimale hygiëne voor elk seizoen.
Pedag De Worker is een comfortabele inlegzool , met anatomisch gevormde voetbed met hielkussen, spreidvoet pelotte en gelengsteun, zeer geschikt voor in outdoor-, wandel- en werkschoenen.
De Point Plus is een speciaal hielvoetbed. Het stoot dempende hielvoetbed ontlast de achillespezen, de enkels, de heupen en de wervelkolom. Het gebied van de hielspoor is extra zacht. 


Pedag Viva en Viva mini

Inlegzool voelbaar voor de drie gevoelige zones van de voet met optimale hygiëne voor elk seizoen en in iedere schoen. Het eersteklas rundleer zorgt voor een optimaal klimaat in de schoen en het speciale actieve koolstoffilter voorkomt voetgeuren.

Pedag-Viva Pedag-Viva-mini

 

Pedag De Worker

De Worker is een comfortabele inlegzool met een slijtvast loopvlak, zeer geschikt voor in outdoor-, wandel- en werkschoenen. De zool is gemaakt van schokabsorberend materiaal voor het ontlasten van de voorvoet en hiel. Het absorbeert geuren door de actieve koolstoffilter en ontlast en ontspant de voeten door het anatomisch gevormde voetbed met hielkussen, spreidvoet pelotte en gelengsteun.

 

Pedag-de-worker

 

De Viva Outdoor

De Viva Outdoor is ideaal voor buitenactiviteiten. Het voorkomt vermoeidheidsverschijnselen. Of je nu wandelschoenen, rubberen laarzen of sneakers draagt, de materiaalcombinatie van de zool zorgt voor een aangenaam schoenklimaat. Het stabiliseert en dempt elke stap, ondersteunt de voetboog en is ademend en absorberend.

 

          Pedag-de-outdoor

 

Pedag Point en Ultra Heel

De Point Plus is een speciaal hielvoetbed. Het stoot dempende hielvoetbed ontlast de achillespezen, de enkels, de heupen en de wervelkolom. Het gebied van de hielspoor is extra zacht. De uitneembare drukpolster neemt de druk weg, verzacht de stekende pijn en kan in extreme gevallen geheel verwijderd worden.

 

Pedag-point-plus Pedag-ultra-heel

 

 

Hoe lopen de routes van de Duin en Bollen Vierdaagse?

Dag 1. De Zanderijroutes

De Zanderijroutes staan vooral in het teken van de afzanding, waarbij de binnenduinen werden afgezand om teelgrond te krijgen voor bloembollen, de zogenaamde geestgronden. De routes lopen op verschillende plaatsen op en over de oorspronkelijk hoger gelegen binnenduinen (De Zilk, Noordwijkerhout, Keukenhofbos) en ook de wegen daartussen kennen soms aanzienlijke niveau verschillen met de afgezande geestgronden die zeer geschikt zijn voor de bollenteelt. Het zand werd daarbij afgevoerd via vaarten en sloten naar de kalkzandsteenfabriek in Hillegom of naar zogenaamde ‘storten’, waar al snel kreupelhout op ontstond. Met de vaarten en sloten ontstond tegelijkertijd een poldergebied met een netwerk aan waterwegen voor transport van de bollentelers en de mogelijkheid om het grondwaterniveau aan te passen aan de behoefte van de bollenteelt.

 

DB4daagse-dag1

 

Dag 2. De Veenpolderroutes

Meer landinwaarts voorbij de duingebieden ligt een gebied met veenpolders. Dat zijn de lager gelegen veengebieden waar oorspronkelijk veel weilanden lagen. De Veenpolderroutes lopen langs en door een aantal van dit soort polders met namen als de Rooversbroekpolder, de Beekpolder, Rode Molen Polder en de polder Boekhorst met molens om de polder te bemalen. Daarnaast komen er verschillende kastelen, buitenplaatsen en landgoederen in beeld,  zoals de Keukenhof, Huis ter Leede, het Oude Koninghuis, ’t Huys te Warmont en Klein Leeuwenhorst.

 

DB4daagse-dag2

 

Dag 3. De Water- en Scienceroutes

De Water- en Scienceroutes lopen door een bijzonder gebied van de Duin- en Bollenstreek dat sterk beinvloed is water en wetenschap. De (Oude) Rijn, met een geschiedenis van nederzettingen aan de Romeinse grens (Limes), loopt vanuit Leiden langs Oegstgeest, Valkenburg en Rijnsburg naar Katwijk.  Bij Katwijk aan den Rijn mondt het Oegstgeesterkanaal in de Rijn uit, waarna de Rijn is gekanaliseerd. Onder de naam Uitwateringskanaal stroomt het Rijnwater de Noordzee in via het Koning Willem-Alexandergemaal in Katwijk aan Zee. Het gebied rond de Oude Rijn kent naast bloementeelt en -handel ook veel nijverheid en wetenschap. In het oog springend zijn het European Space Research and Technology Centre (ESTEC) dat zich bezig houdt met de ruimte en ruimtevaart (Noordwijk), het Spinoza huis (Rijnsburg) waar één van de beroemdste filosofen van Nederland heeft gewoond en een toefje van het Bio Science park aan de grens van Oegstgeest en Leiden dat zich richt op bedrijven en kennisinstellingen in de biotechnologie-sector. Alles opgenomen in een groen gebied van water en weilanden.

 

DB4daagse-dag3

 

Dag 4. De Strand- en Duinheuvelroutes

De Strand- en duinheuvelroute vormt het passend sluitstuk van de vierdaagse. De wandelingen lopen, afhankelijk van de afstand, van Noordwijk tot diep in het Amsterdamse waterleidingduinen, een beschermd natuurmonument waar rust, ruimte en natuur de belangrijkste kernwaarden zijn en alleen wandelen toegestaan. Het is het grootste aaneengesloten wandelgebied van wel 3400 hectare groot. Het zal niet moeilijk zijn om reeen en herten of andere bijzondere fauna of flora te spotten. De Amsterdamse waterleidingduinen gaan vloeiend over in het Nationaal Park Hollandse Duinen richting Noordwijk en verder waar het oorspronkelijk kustlandschap met strand en duinen steeds meer ruimte krijgt en waar nog bunkers te zien zijn vanuit de geschiedenis van de 2e wereldoorlog.

 

dB4daagse-dag4

 

Na afloop Shoe Deo hygiëne voor in je schoenen

Collonil Shoe Deo is een zeer effectieve, desinfecterende deodorant die onaangename geuren voorkomt en voor een langdurig aangename en hygiënische frisheid in de schoen zorgt.

Collonil-shoe0deo