• Ervaring in schoenen sinds 1902
  • Voor 16.00 besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf € 50,-
  • Klantwaardering 9.4 op Kiyoh
Sluiten
menu

Steunzolen en halve zolen

16-11-2021
Voor elk voettype, elk type schoen en voor veel verschillende voetklachten is er een inlegzool. Wij hebben de inlegzolen van Pedag verdeeld in een aantal overzichtelijke categorieën om snel en eenvoudig de juiste inlegzool te vinden

Pedag inlegzolen bij Aad van den Berg Modeschoenen

 

Confectie en aangemeten steunzolen


Er is onder scheid te maken tussen twee soorten steunzolen. Namelijk de confectie steunzolen en de aangemeten steunzolen. Confectie (steun)zolen zijn gemaakt op een gemiddelde en aangemeten steunzolen zijn zoals het woord al zegt aangemeten door een daartoe bevoegde deskundige zoals een podoloog of orthopeed.

 

Aangemeten steunzolen


Steunzolen zijn binnenzolen die op maat gemaakt zijn om individuele klachten te kunnen verhelpen of te verminderen. Zo kan een steunzool er voor zorgen dat bepaalde drukplekken onder de voet verminderd worden en kunnen de voeten bij overbelasting klachten ontlast en ondersteund worden door steunzolen. Deze klachten zijn zeer persoonsafhankelijk. Daarom is er altijd onderzoek nodig door de podoloog om te kunnen bepalen hoe de steunzolen opgebouwd dienen te worden.

 

Het passen van steunzolen in schoenen

Om ervoor te zorgen dat schoenen niet te strak gaan zitten als de steunzolen in de schoen geplaatst worden, is het noodzakelijk om de originele binnenzool uit de schoen te verwijderen. Bij veel schoenen gaat dit gemakkelijk omdat de binnenzool los in de schoen zit. De podoloog kan bekijken hoe dik deze losse binnenzolen zijn en voor zover mogelijk de dikte van de steunzolen hierop aanpassen. Bij het ophalen van de steunzolen zal de podoloog ook de breedte en lengte van de zool aanpassen aan de verschillende schoenen.
Wanneer de binnenzool van de schoen niet verwijderd kan worden, is de kans klein dat de schoen met steunzool nog voldoende ruimte biedt voor de voet. Hierdoor kunnen juist voetklachten ontstaan. Het is daarom belangrijk dat er bij het kopen van nieuwe schoenen rekening gehouden wordt met de steunzolen.

 

Goede eigenschappen van de schoen

Om een steunzool goed tot z’n recht te laten komen is het belangrijk dat de steunzolen in de juiste schoenen worden gedragen.


Stevig contrefort

Een contrefort is een versteviging in de achterkant van de schoen wat de achtervoet ondersteund. Deze wordt ook wel hielversteviging genoemd. Vaak is het namelijk zo dat de scheefstand van de voet, dit kan zowel een kanteling naar buiten als naar binnen zijn, al bij het hielbeen begint. Het contrefort van een schoen geeft dan al een goede ondersteuning wat versterkt kan worden door de steunzool.

 

Buigpunt op de juist plek

De loopzool die onder de schoen zit moet stabiliteit aan de voet bieden. Een zool mag nooit buigen onder de holling van de voet, dit kan overbelasting van de peesplaat geven. De loopzool mag wel buigen onder het buigpunt van de voorvoet. Bij sommige voorvoetklachten moet het buigpunt van de voorvoet juist ontzien worden. Het is dan aan te raden om schoenen te zoeken die goed afwikkelen ‘rollen’ (zie informatie over schoenen met afwikkelondersteuning) in plaats van buigen. Hiermee neemt de druk en trekkracht af van de voorvoet en komt dit gebied van de voet tot rust.

 

De juiste pasvorm

Een schoen past goed om de voet als de schoen aansluit bij de hiel en de wreef en ruimte biedt bij de tenen. Door het aansluiten van de schoen kan de voet niet schuiven en glippen. Hierbij is een veter of klittenband sluiting meestal onmisbaar. Bij de tenen moet juist ruimte zijn zodat de tenen kunnen strekken zonder tegen de voorkant, bovenkant of zijkant aan te komen. Voeten kunnen uitzetten met warmte of langere belasting. Ook is een belaste voet langer dan een onbelaste voet omdat de voetboog afvlakt in stand. Daarom is het belangrijk om ruimte voor de tenen over te hebben wanneer je schoenen koopt. Op die manier heb je altijd voordoende ruimte en voorkom je vervelende voetklachten die ontstaan door druk.

 

Schoenen met afwikkelondersteuning

Bij een aantal voorvoetklachten is het verstandig om de voorvoet wat rust te geven. Dit kan bijvoorbeeld door een schoen te dragen die niet of nauwelijks kan buigen onder het buigpunt van de voet. Bij deze schoenen met makkelijke afwikkeling loopt de loopzool dan onder de tenen rond omhoog, dit heet de teensprong. 

 

Teensprong

Wij bieden een enorme collectie aan schoenen waar u blij van wordt én die ervoor zorgen dat uw zolen het beste tot hun recht komen. Deze schoenen hebben een uitneembare binnenzool waardoor er ruimte ontstaat voor uw eigen steunzool. Hier leggen we u uit waarom het zo belangrijk is om een schoen te kiezen met een uitneembaar voetbed: Als u uw steunzool bovenop de binnenzool van de schoen legt, klopt de verhouding van de schoen niet meer. Er is minder ruimte voor uw voet, u komt hoger in de schoen waardoor u kunt gaan glippen of waardoor de schoenen te strak gaan zitten. Een maat groter dan uw eigenlijke schoenmaat is niet de juist oplossing. U houdt hiermee namelijk teveel ruimte over bij de tenen en de schoen buigt daardoor op de verkeerde plek ten opzichte van uw voet.

 

Klik op uw wijdte om DAMES schoenen in uw wijdte te zien

E / 2 = smal

F / 3 = Normaal-

G / 3 = normaal

G 1/2 = normaal+

H / 5 = breed

K / 6 = extra breed

Plus wijdte = pumps met voorin extra wijdte

W = wijd
 

Klik op uw wijdte om HEREN schoenen in uw wijdte te zien

E / 2 = smal

G / 3 = normaal

G1/2 = normaal+

H / 5 = breed

J / 6 = extra breed

K / 6 = extra breed+

L / 6 = extra breed++

W = wijd

Aad van den Berg Modeschoenen laat u zien dat u ook met steunzolen leuke en hippe schoenen kunt dragen. Wij bieden vele schoenen die geschikt zijn voor steunzolen. Deze schoenen hebben allemaal een losse zool waardoor het voor u gemakkelijk is om ze te vervangen voor steunzolen. Bekijk nu onze collectie en ontdek de ruime keuze. Bent u op zoek naar persoonlijk advies? Breng dan een bezoek aan onze winkel in Noordwijk aan Zee waar we u graag verder helpen.


Voor elk voettype, elk type schoen en voor veel verschillende voetklachten is er een inlegzool. Wij hebben de inlegzolen van Pedag verdeeld in een aantal overzichtelijke categorieën om snel en eenvoudig de juiste inlegzool te vinden. 

 

Wellness confectie zolen van Pedag

Artikel Viva
Bestelnummer: 930100012
Pedag Viva. Inlegzool voelbaar voor de drie gevoelige zones van de voet met optimale hygiëne voor elk seizoen en in iedere schoen. Het eersteklas rundleer zorgt voor een optimaal klimaat in de schoen en het speciale actieve koolstoffilter voorkomt voetgeuren.

Pedag Viva steunzool

 

Artikel Viva mini
Bestelnummer: 930100026
Pedag Viva Mini. Het ultralicht 3/4 voetcomfort voor wanneer er weinig ruimte is in de schoen. Zelfs in smalle schoenen geeft de Viva Mini de ruimte die er nodig is. Gemaakt van het fijnste leer. Ook uitermate geschikt voor open schoenen.

Pedag Viva mini

 

Dagelijks comfort confectie zolen

Artikel Leather
Bestelnummer 930122001
Pedag Leather inlegzool van plantaardig gelooid leer voor grote vochtopname. Met actief koolstoffilter voor langdurig droge en geurvrije voeten.

Pedag Leather zool

 

Artikel Summer
bestelnummer 930100003
Pedag Summer. Badstof inlegzool met latex onderlaag voor zacht loopcomfort. Het natuurlijke katoenen badstof neemt vocht op voor droge, geurvrije voeten.

Pedag summer badstof inlegzool

 

Artikel Soft
bestelnummer 930100004
Pedag Soft. Inlegzool van latex schuim voor zacht loopcomfort. Het latex werkt schok dempend. Met lemongeur.

Pedag soft inlegzool

 

Support confectie zolen

Artikel Leather halve zool
bestelnummer 930100017
Leather halve zool voorvoetzool van leer voor het opvullen van te ruime schoenen.

Pedag leather halve zool

 

Artikel Pretty
bestelnummer 930100023
Pedag Pretty halve inlegzool met zachte latex voorvoetzool voor het opvullen van te ruime schoenen. Met frisse geur

Pedag soft halve zool

 

Artikel Perfect
bestelnummer binnenkort verkrijgbaar
Pedag Perfect. Een bijzonder zachte en schokabsorberende hielverhoging. Ontlast voet-, knie- en heupgewrichten. Zelfklevend.

Pedag perfect hiel verhoging

 

Artikel Point Plus
bestelnummer 930100030
De Point Plus is een speciaal hielvoetbed. Het stoot dempende hielvoetbed ontlast de achillespezen, de enkels, de heupen en de wervelkolom. Het gebied van de hielspoor is extra zacht. De uitneembare drukpolster neemt de druk weg, verzacht de stekende pijn en kan in extreme gevallen geheel verwijderd worden.

Pedag point plus hielspoor

 

Artikel Stop anti slip
bestelnummer 930100021
Pedag Stop Anti-Slip voor in de hiel van de schoen, tegen het uitslippen.

Pedag stop anti slip

 

Artikel Lady
bestelnummer 930100011
Pedag Lady 3/4 leren inlegzool, met spreidvoetpolster voor optimaal comfort en ontspanning van de voorvoet. Zeer geschikt voor hoge hakken voor de flexibiliteit van de zool. Zelfklevend, waardoor deze zelfs bij hoge hakken perfect blijft zitten.

Pedag Lady inleg zool

 

Gel confectie zolen

Artikel Ultra Heel
bestelnummer 930100029
Pedag Ultra Heel is een zacht gel hielkussen, voor de perfecte schokdemping. Het extra zachte blauwe gel polster helpt bij hielspoor en achillespees problemen. Hand wasbaar.

Pedag gel ultra heel

 

Artikel Lady Gel
bestelnummer 930100024
Pedag Lady Gel is een extra dunne en zachte 3/4 gelzool. Voorkomt brandend gevoel onder de bal van de voet bij vermoeide voeten en ontlast de hiel. Het bovenmateriaal is van zacht velours, vocht absorberend en met blote voeten comfortabel. Zeer geschikt voor hoge hakken.

Pedag lady gel

 

Artikel Galaxy Gel
bestelnummer 930100028
Pedag Galaxy gel met fluweelzachte microvezel velours verlicht de voet en neemt vocht op. De visco-elastische gel vermindert de impactbelasting van de enkel, heup en knie gewrichten, ligamenten en de wervelkolom. De longitudinale (lengterichting) voetbogen worden effectief ondersteund en voorkomen symptomen van vermoeidheid. Het voorvoetkussen vermindert belastingpieken in de voorvoet en voorkomt voetproblemen. De hielcup van de zool absorbeert schokken dubbel effectief door het combineren van de elastische gel en hielcup. Het kussen ontlast de hiel, gewrichten, heupen, rug en nek twee keer zo goed.

Pedag gel galaxy

 

Artikel High Life
bestelnummer 930100022
Pedag High Life is een halve gel zool. Verzacht, geeft houvast en voorkomt het brandend gevoel in de bal van de voorvoet bij vermoeide voeten. Transparant, zelfklevend en hand wasbaar.

Pedag gel high life

 

Winter confectie zolen

Artikel Lammy
bestelnummer 930100027
Pedag Lammy warme vachtzool. Geeft natuurlijke warmte door echt lamsvacht. Kan op maat worden geknipt.

Pedag lammy

 

Artikel Pascha
bestelnummer 930100006
Pedag Pascha inlegzool van echt lamsvel met wolvilt isolatielaag. Met onderlaag van sterk kurk.

Pedag pascha

 

Artikel Solar
bestelnummer 930100002
Pedag Solar isolatiezool, zeer dun met 3-voudige werking voor warme voeten. De bovenlaag is van wol, tussenlaag van duizenden high-tech schuimporiën en een onderlaag van speciale aluminiumfolie tegen kou en vocht.

Pedag solar