Bezoek Mjus shoes Italia 27-4-2017 (3/4)

Bezoek Mjus shoes Italia 27-4-2017 (3/4)

26-05-2017
Bezoek aan schoenenfabriek Olip Italia waar de top schoenenmerken Mjus en AS98 worden bedacht, ontworpen en de eerste prototypen worden vervaardigd.deel 3

Montage van Mjus schoenen

We lopen we verderop de schoenenfabriek in komen we bij de eerste lopende band, waar het montage proces begint van de Mjus shoes.

Alle benodigdheden van de Mjus schoenen komen hier bij elkaar, de eerder genoemde leren "slof", de juiste leest op de gewenste vorm en in de juiste schoenmaat, binnenzolen, inlegzolen, onderwerken (zolen) en hakken.

 

Mjus schoenen Italie leestenMjus schoenen Italie opleesten

      

Mjus schoen over de leest gehaald

 

Eerst wordt de leren "slof" over de juiste leest gehaald en afhankelijk van de gekozen maakwijze naar de juiste montage machine gebracht. Eerst wordt de voorkant gemonteerd van de Mjus schoenen. Met behulp van diverse soorten montage machines met vele tentakels wordt de leren "slof" over de leest gehaald voorzien van hete lijm voor de juist vorm en pasvorm gehaald.

Marc vertelde dat de lijm onder zeer hoge temperatuur wordt gebruikt. Hij liet een lidteken zien van een druppel hete lijm die in het verleden een blijvend lidteken op een van zijn vingers had achtergelaten.

Via de lopende band gaat dit monster naar de volgende montage machine waar de achterzijde / hiel wordt gemonteerd of wel om de leest wordt gevormd. Het begint nu al echt op een Mjus schoen te lijken. De schoen wordt voor een perfecte pasvorm met de hand op de leest geklopt om eventuele kleine oneffenheden strak te trekken. Daarna gaat de schoen in een hete lucht tunnel met een specifieke vochtigheidsgraad waar het leer strak om de leest wordt gevormd voor de optimale pasvorm voor echte Mjus of A.S.98 schoenen.

 

Mjus schoenen Italie fabriekMjus schoenen Italie monsters

     

Hakzetten van de Mjus schoen

 

De Mjus schoenen gaan weer verder op de lopende band naar de plek waar het onderwerk / loopzool en hakken worden gemonteerd. Het speciaal voor Mjus ontwikkelde onderwerk kan bestaan uit één geheel van loopzool tot en met hak of uit twee afzonderlijke onderdelen. Dat is afhankelijk van de gekozen constructie of ontwerp. Onder hoge druk worden deze onder de schoenen gemonteerd. Bij losse hakken (hakzetten) wordt in één handeling de hak met lijm, spijkertjes en schroef onder de Mjus schoen gemonteerd. De montage van de schoen is nu klaar, de leest kan eruit en Mjus schoen gaat naar de finish afdeling.

 

Hand Finish van de Mjus shoes

 

Op de finish afdeling wordt de onderscheidende Mjus schoen helemaal afgefinished. Afhankelijk dan het gewenste eindresultaat kan dit een simpel of juist een heel vakkundig handwerk proces zijn. De specifieke Mjus handfinish geeft juist de schoenen de karakteristieke uitstraling waar Mjus zo om wordt gewaardeerd en zijn unieke uitstraling geeft. Hier zie je echte vakmannen aan het werk. Na de laatste eindcontrole worden schoenen al of niet voorzien van veters ingedoosd, verpakt in de Mjus schoenendoos.

 

Mjus schoenen collectie is verkrijgbaar bij Aad van en Berg modeschoenen Noordwijk

voor de actuele Mjus shoes collectie klik hier

lees verder ->