Bezoek Mjus shoes Italia 27-4-2017 (4/4)

Bezoek Mjus shoes Italia 27-4-2017 (4/4)

02-06-2017
Bezoek aan schoenenfabriek Olip Italia waar de top schoenenmerken Mjus en AS98 worden bedacht, ontworpen en de eerste prototypen worden vervaardigd.deel 4

Voorraden, magazijnen van Mjus shoes naar de winkels

 

Wanneer de Mjus schoenen helemaal af en ingedoosd zijn, gaan ze naar de immense magazijnen in Colà di Lazise, waar ze worden verdeeld om naar de vak schoenenwinkels te worden verzonden over de gehele wereld. De Mjus shoes en A.S98 schoenen worden verkocht in Noord-Amerika, Europa breed, Azië, Australië en Nieuw Zeeland dus echt over de gehele wereld.

 

Ontmoeting met  il capo Piero Oliosi in de boardroom van Mjus shoes

 

Op onze terugweg naar het begin van de Mjus fabriek, waar zich de ontwerpafdeling zich bevind komen we  Piero Oliosi "il capo" van Olip Italia tegen. Hij nodigde ons uit in zijn boardroom voor een echte Italiaanse  caffè en cappuccino. Samen met zijn zoon Cristian en dochter Camilla garandeert Piero Oliosi, de eigenaar en oprichter van Olip Italia SpA, compromisloze kwaliteit van Europese bodem.

Piero Oliosi is een ingetogen man die met beide benen op de grond en fabrieksvloer staat. Piero Oliosi staat meer met opgestroopte mouwen aan het werk dan op kantoor is. "Eigenlijk kom ik nauwelijks in deze vergaderzaal. Mijn passie voor schoenen ligt in de fabriek en het ontwerpen van mijn Mjus shoes en A.S.98".

 

Mjus schoenen Italie fashion shoes

 

Hoeveel Mjus shoes en A.S98 schoenen worden er geproduceerd?

"De totale productie van Olip Italia is ongeveer 6000 paar per dag. Daar zijn ruim 1200 medewerkers mee bezig."

Waar komen de namen Mjus en A.S.98 vandaan?

A.S.98 komt van ons merk Airstep welke we in 1980 lanceerde met destijds lichte soepel zittende ballerina's en verterschoentjes. In 1998 hebben we daar een geheel nieuwe eigentijdse invulling aangegeven.

Mjus shoes zag in 2002 het licht en de naam komt van het Engelse woord muse wat bron voor inspiratie betekend, maar ook met een knipoog naar de Engelse rockband "Muse", maar dan fonetisch op z'n Italiaans geschreven en dit werd MJus en wordt dan ook zo fonetisch uitgesproken als het Engelse woord muse. Muse is een Britse rockband uit Teignmouth die in 1994 is opgericht. De band bestaat uit zanger, gitarist en pianist Matthew Bellamy, drummer Dominic Howard en bassist Christopher Wolstenholme.

 

Mjus schoenen Italie fashion shoes

 

Bezoek aan de Italiaanse Mjus schoenenfabriek zit er al weer op

 

We namen afscheid van Marc Teunissen en Piero Oliosi en ontmoeten elkaar graag weer bij een volgende gelegenheid met een echte Italiaanse espresso of cappuccino in Italia of elders op een van de internationale beurzen waar Mjus shoes zich weer presenteert met passie voor schoenen.

 

Mjus schoenen Italie fashion shoes

 

Na een schitterende ervaring rijker bij Mjus shoes in Colà di Lazise vervolgden we onze reis naar Peschiera voor een overheerlijke apertivo gevolgd door een typische Italiaanse Buon pranzo met vino e pasta. We hebben bewust geen espresso meer genomen, want die zou het immers niet halen bij die van Mjus shoes. Met de vraag wat wordt onze volgende trip met passie voor schoenen?

Mjus schoenen collectie is verkrijgbaar bij Aad van en Berg modeschoenen Noordwijk

voor de actuele Mjus shoes collectie klik hier

 

 

Mjus schoenen Italie fashion shoesMjus schoenen Italie fashion shoes

Mjus schoenen Italie fashion shoesMjus schoenen Italie fashion shoes