• Ervaring in schoenen sinds 1902
  • Voor 16.00 besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending boven € 50,-
  • Meest complete aanbod in de regio
Bezoek Mjus shoes Italia 27-4-2017 (2/4)

Bezoek Mjus shoes Italia 27-4-2017 (2/4)

19-05-2017
Bezoek aan schoenenfabriek Olip Italia waar de top schoenenmerken Mjus en AS98 worden bedacht, ontworpen en de eerste prototypen worden vervaardigd.deel 2

Van de Mjus ontwerpafdeling naar leest en naar het eerste monster

De schoenencollecties worden hier bij Olip ontwikkeld in het Italiaanse hoofdkwartier onder Nederlands toezicht. Hierna vindt de productie plaats in de eigen fabriek in Bosnië, onder voortdurende controle van Italiaanse specialisten. Van de ontwerpafdeling wordt de informatie omgezet in een eerste monster ofwel ontwerpmodel. Aan de hand van dit 3D ontwerp van de schoen, sneaker, enkellaars of veterlaarsje kunnen er nog allerlei aanpassingen gedaan worden. Voor de zomercollecties worden ook Mjus slippers en sandalen gemaakt welke allemaal uitdagend, casual, vrouwelijk, elegant, progressief, natuurlijk comfortabel en onderscheidend moeten zijn.

 

Mjus schoenen Italie ontwerpafdelingMjus schoenen Italie leer uitsnijden

  

De leer schatkamer en leersoorten van Mjus

 

De unieke geselecteerde leersoorten maken een schoen pas een echte Mjus schoen. Alle materialen worden ingekocht bij lokale leveranciers in Italië. Dit kan je pas echt op waarde schatten als je de leer schatkamer van Olip Italia voor Mjus en A.S.98 ziet. Echt een indrukwekkende voorraad kamer van de mooiste leersoorten in allerlei kleuren en prints. Elke huid die de fabriek binnen komt wordt nauwkeurig gecontroleerd na goedkeuring komt deze in aanmerking voor gebruik voor een echte Mjus of A.S.98 schoen, sneaker, enkellaars, veterlaars of tas.

 

Mjus schoenen Italie leer voorraadMjus schoenen Italie leer croupon

Mjus schoenen Italie leer voorraadMjus schoenen Italie leer voorraad

 

Patronen stanzen van de Mjus monsters

 

De ontwerp informatie van de ontwerpafdeling wordt omgezet in patronen die vervolgens op de leren huiden worden getekend en met de hand worden uitgesneden. Voordeel met dit handwerk is dat je direct de juiste rek-richting van de huid kan bepalen en de huidoneffenheden van het leer kan ontwijken. In het uiteindelijke productie proces zal er bij Mjus gebruikt gemaakt worden van stanzmessen om de leerpatronen uit te snijden of tegenwoordig ook met behulp van laser- of waterstralen.

 

Op naar de stikkerij van Mjus shoes

 

We liepen verder door de overigens brandschone fabriek naar de stikkerij. Hier kwamen alle geselecteerde patronen van het te maken Mjus monster bij elkaar. De diverse leren onderdelen worden afzonderlijk op de contactpunten geschalmd, zodat ze later geen verdikkingen in het leer teweeg brengen en om ze beter te kunnen hechten. De geselecteerde delen worden voorgelijmd en aan elkaar gestikt. De leren voering, lederen schacht en benodigde verstevigingen zoals het hiel contrefort worden samengevoegd tot een "slof" zonder nog enige vorm.

Mjus schoenen collectie is verkrijgbaar bij Aad van en Berg modeschoenen Noordwijk

voor de actuele Mjus shoes collectie klik hier

lees verder ->