• Ervaring in schoenen sinds 1902
  • Voor 16.00 besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending boven € 50,-
  • Meest complete aanbod in de regio
Sluiten
menu
Zó draag je schoenen zonder sokken!

Zó draag je schoenen zonder sokken!

28-05-2020
Bij zomerse temperaturen geldt één vuistregel: Draag zo min mogelijk lagen kleding. Hoe zit het met schoenen zonder sokken eigenlijk?

blog zomer


Bij zomerse temperaturen geldt één vuistregel: Draag zo min mogelijk lagen kleding.

Deze vuistregel wordt helaas nog vaak overgeslagen bij onze voeten. Vaak komt dat door een beetje gemakzucht of gewoon een gebrek aan kennis. Schoenen zonder sokken betekent voor veel mannen op den duur 2 dingen: Zweetvoeten óf zweetschoenen. Daar zit je natuurlijk niet op te wachten. Gebruik daarom onze onderstaande tips om dit te voorkomen.

 

Blackstone shoes met blote voeten

 

1. Zorg voor schone voeten

Deze tip is vanzelfsprekend en natuurlijk een schot voor open doel maar het is wel de belangrijkste tip. Schone schoenen beginnen bij schone voeten. Wanneer je met blote voeten de deur uit gaat is de kans groter dat je voeten met viezigheid in aanraking komen. Was ze daarom je voeten wat vaker, zodat ook de binnenkant van je schoenen schoon blijft.


2. Gebruik een anti-transparant

Deodorant voor voeten? Niet helemaal. Maar een anti-transparant spray zorgt er wel voor dat je voeten minder zweten. Dit werkt fijn voor je voeten maar zorgt er vooral ook voor dat er geen zweet in je schoenen komt. Anti-transparant poeders of sprays kun je bij vrijwel elke drogist verkrijgen. Verzorg je schoenen ook met de Shoe Deo voor schoenen van Collonil. Onaangename geurtjes verdwijnen, het  werkt antibacterieel, de spray geeft een gevoel van frisheid in je schoenen en bevat natuurlijke producten. 

 

Collonil Shoe DeoCollonil Shoe DeoCollonil Shoe deo

 

3. Laat je schoenen rusten

Variatie doet leven. Draag bij voorkeur geen twee dagen achter elkaar dezelfde schoenen. Je  schoenen moeten namelijk kunnen luchten en uitwasemen om weer nieuw transpiratievocht op te kunnen nemen. Als de schoenen verzadigd zijn kunnen ze geen vocht meer opnemen. Wanneer je je schoenen laat rusten, maak dan gebruik van een schoenspanner. Bij voorkeur een ceder houten schoenspanner. De Ceder Flex en Ceder spanner Excellent van Collonil helpt loopplooien voorkomen en neemt ook vocht op uit de schoenen. Deze absorbeert eventuele nare luchtjes en houdt je schoenen in de juiste vorm.

 

Collonil Ceder flexCollonil Ceder flexCollonil Ceder spanner excellent

 

4. Reinig de binnenzool of het voetbed van je sandalen en slippers

Door het dragen van blote voeten in je slippers of sandalen zal op den duur het voetbed vies worden. Dit kan je tegenwoordig gemakkelijk reinigen met een handige flacon met leershampoo. Naast het reinigen van de binnenzool of voetbed is Collonil Shampoo Direct een reinigingsvloeistof met opbrengspons voor glad leer, suède, nubuck en textiel. Shampoo Direct is gemaakt uit een combinatie van krachtige bestandsdelen en zorgt voor een grondige reiniging van het materiaal. Shampoo Direct kan onverdund met de aanbrengspons worden aangebracht. Het rijke schuim dat vrijkomt, zorgt tegelijkertijd voor een intensieve reiniging. Collonil Shampoo direct  voor het schoonmaken van het voetbed van uw sandalen en slippers. 

 

Collonil Shamppo directCollonil Shamppo directCollonil Shampoo direct

 

5. Kies de juiste broek

De juist broek maakt jouw look tot een succes. Een chino of jeans met een slim fit pasvorm die je enkels toont wanneer je zit is hét voorbeeld van een ideale match.


6. Draag géén half-sokken! Maar wel no-show-socks

Half werk betekent vrijwel altijd slecht werk. Dit geldt vanzelfsprekend ook voor jouw voorkomen. Halve sokken zijn vrijwel altijd zichtbaar en zorgen er net voor dat je het gevoel overbrengt dat je toch niet helemaal weet hoe het 'hoort'. De enige paar sokken die gedragen kunnen worden zijn 'onzichtbare sokken', ook wel no-show-socks van Carlo Lanza. Deze zijn een stuk lager uitgesneden dan halve sokken en zijn voorzien van antislip in de hiel zodat ze niet omlaag schuiven bij het lopen. Ze zijn verkrijgbaar in de kleuren zwart, rood, beige, wit en blauw.
 

Carlo LanzaCarlo LanzaCarlo Lanza

Volg bovenstaande tips en je komt stijlvol én fris voor de dag.
Fijne zomer gewenst!

Maarten van den berg

Aad van den Berg Modeschoenen
Noordwijk