• Ervaring in schoenen sinds 1902
  • Voor 16.00 besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending boven € 50,-
  • Meest complete aanbod in de regio
Wie de schoen past... tentoonstelling

Wie de schoen past... tentoonstelling

18-05-2018
Wie de schoen past... Tentoonstelling Museum Noordwijk Momenteel is er een leuke schoentjes tentoonstelling in Museum Noordwijk.

Wie de schoen past...

Tentoonstelling Museum Noordwijk

Momenteel is er een leuke schoentjes tentoonstelling in Museum Noordwijk.

In Museum Noordwijk aan het Jan Kroonsplein is tot het einde van 2018 een leuke tentoonstelling te bezoeken onder de veelzeggende titel ‘Wie de schoen past….’ Deze tentoonstelling is mogelijk geworden door de medewerking van de bekende Noordwijkse schoenmaker Kees van den Berg en zijn vrouw Co.

 

Schoentjes en accessoires in Museum Noordwijk

 

Ieder jaar maakt Sjaan van Kekeren als coördinatrice van de werkgroep textiel, accessoires & sieraden van het Genootschap Oud Noordwijk een wisseltentoonstelling met museumstukken die in het depot van het genootschap zijn opgeslagen. “Ik heb voor dit jaar gekozen voor schoenen, die tussen 1820 en 1960 gedragen werden, en met gebruikmaking van oude gebruiksvoorwerpen een verhaal gemaakt. Naast de schoenen, die eigendom zijn van het genootschap is ook een deel van de collectie mini schoentjes van over de gehele wereld van het echtpaar Van den Berg te bewonderen. Kees van den Berg, de jongere broer van Aad van den Berg komt uit een geslacht van schoenmakers en schoenverkopers, welke teruggaat sinds 1902. klik hier voor de geschiedenis. Sinds de jaren 60 verzamelen Kees en zijn vrouw Co schoentjes in miniformaat waarbij zij geholpen worden door familie, vrienden en kennissen. Bovendien hebben Kees en Co mooi oud gereedschap, zoals de eerste stikmachine van Singer, maar ook handgereedschap, prachtige spijkerbakken en originele leesten van ijzer en hout. 

 

Tentoonstelling “wie de schoen past...” in Noordwijk

 

Deze en nog veel meer schoenattributen en gereedschappen zijn te zien op de Middenzolder van Museum Noordwijk. De band tussen het echtpaar en het genootschap bestaat al veel langer. De echtelieden waren altijd graag bereid om noodzakelijke reparaties aan bepaalde museumstukken uit te voeren. De tentoonstelling ‘Wie de schoen past’ is te zien tot het einde van 2018.

Locatie Museum Noordwijk
Jan Kroonsplein 4
Noordwijk aan Zee