• Ervaring in schoenen sinds 1902
  • Voor 16.00 besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf € 50,-
  • Klantwaardering 9.4 op Kiyoh
Sluiten
menu

Van casual tot chic, de veelzijdigheid van instappers voor heren

07-04-2023
Waarom instappers de perfecte keuze zijn voor comfortabel en stijlvolle keuze in de zomer? In dit artikel leggen we het uit.

Schoenen zijn niet alleen een noodzakelijk item in de garderobe van een man, maar ook een belangrijk fashion statement. Het kiezen van de juiste schoen is daarom essentieel om er stijlvol uit te zien en tegelijkertijd comfortabel te blijven. Instappers zijn voor heren zijn hierbij een populaire keuze vanwege hun gemakkelijke slip-on design en veelzijdigheid. 

In dit artikel bespreken we de verschillende soorten instappers voor heren, waar je op moet letten bij het kiezen van een paar, en hoe je ze kunt stylen.


Soorten Instappers voor Heren

Er zijn verschillende soorten instappers voor heren en afhankelijk van de stijl en het materiaal van de schoen hebben ze een andere naam. We zetten de heren instappers  hieronder even voor je op een rij:
 

Loafers

Loafers zijn een type instappers met een platte zool en een afgeronde neus.  Dit type instapper is ideaal voor formele gelegenheden en kan goed worden gecombineerd met een pak. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende materialen en stijlen, zoals penny loafers en tassel loafers. Penny loafers zijn een klassieker onder de instappers voor heren. Ze hebben een gladde, leren bovenkant met een bandje over de wreef waarin een penny geplaatst kan worden. Tassel loafers zijn instappers met een platte zool en een afgeronde neus, vergelijkbaar met gewone loafers. Het bijzondere aan tassel loafers zijn de decoratieve kwastjes aan de voorzijde van de schoen. Deze kwastjes zijn bevestigd aan leren bandjes die over de wreef van de schoen lopen.

Heren loafers vind je o.a. bij Magnanni, Greve, Harris, Floris van Bommel, Lido Marinozzi en Blackstone.
 

Mocassins

Mocassins zijn de perfecte keuze voor een casual outfit. Ze zijn vaak gemaakt van suède of zacht leer en hebben rubberen noppen op de zool, wat zorgt voor extra grip tijdens het autorijden. Deze heren instappers hebben geen veters en kunnen gemakkelijk aan- en uitgetrokken worden. Mocassins vind je o.a. bij de merken Greve, Van Bommel, Sioux en Joss.

 

Espadrilles

Espadrilles zijn een zomerse variant van de instappers voor heren. Ze hebben een lichtgewicht canvas of leren bovenkant en een flexibele zool van touw of rubber. Dit type instapper kan goed gecombineerd worden met een korte broek en een casual shirt. Espadrilles hebben we o.a. van de merken Toni Pons, Rehab, Greve en Tommy Hilfiger.
 

Slip-On Sneakers

Slip-on sneakers zijn een moderne variant van de instappers voor heren. Ze hebben het comfort van een sneaker, maar het gemak van een instapper. Ze zijn gemakkelijk aan en uit te trekken zijn zonder veters of andere sluitingen. Deze schoenen zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en kunnen zowel casual als formeel gedragen worden en hebben we o.a. van de merken Greve, Magnanni en Blackstone.
 

Bootschoenen

Bootschoenen zijn instappers voor heren die oorspronkelijk ontworpen zijn voor gebruik op boten. Ze zijn gemaakt van leer of suède en hebben een rubberen zool met noppen voor extra grip op een natte ondergrond. Bootschoenen hebben meestal een kenmerkend uiterlijk met een gestrikt koord rond de bovenrand van de schoen. Dit koord is niet alleen decoratief, maar kan ook worden aangetrokken om de schoen strakker om de voet te maken.

Bootschoenen vind je in ons assortiment o.a. bij Sebago en Van Bommel. 


 

Waar je op moet letten bij het kiezen van instappers?

Maat

Zorg ervoor dat je de juiste maat kiest om ervoor te zorgen dat de instappers voor jou comfortabel zitten. 
 

Materiaal

Het materiaal van de instappers is belangrijk voor zowel de uitstraling als het comfort. Kies een materiaal dat past bij de gelegenheid en het seizoen. Leren instappers voor heren zijn bijvoorbeeld geschikt voor formele gelegenheden, terwijl canvas en suède instappers beter geschikt zijn voor casual gelegenheden.

Zool

De zool van de instappers heren is belangrijk voor de duurzaamheid en het comfort. Kies een zool die grip biedt en genoeg ondersteuning biedt voor jouw voeten.

 

Hoe als man je instappers kunt stylen

 

Casual

Voor een casual look kun je instappers combineren met een jeans en een T-shirt. Kies voor een leren, suède of canvas instapper die je heerlijk zal dragen en zorg eveneens voor een casual uitstraling.

 

Formeel

Instappers kunnen ook gedragen worden bij formele gelegenheden. Combineer een paar penny loafers met een pak voor een chique uitstraling. Kies voor een leren instapper in een neutrale kleur zoals zwart of bruin.

 

Zomer

Instappers heren zijn perfect voor de zomer. Combineer een paar espadrilles met een korte broek en een polo shirt voor een casual en stijlvolle look.

 

Werk

Instappers zijn ook geschikt om te dragen tijdens je werk. Door een paar slip-on sneakers te combineren met een nette broek en een overhemd zorg je voor een comfortabele en professionele uitstraling.

 

Waarom instappers de perfecte keuze zijn voor comfortabel en stijlvolle keuze in de zomer?

Instappers heren zijn veelzijdige en comfortabele schoen voor mannen. Er zijn verschillende soorten instappers heren verkrijgbaar, elk met hun eigen stijl en kenmerken. Bij het kiezen van een paar instappers heren is het belangrijk om op de maat, materiaal en zool te letten. Met de juiste styling kunnen instappers heren zowel casual als formeel gedragen worden, waardoor ze een must-have item zijn in de schoenencollectie van elke man.

Kortom, instappers zijn een geweldige keuze voor heren om te dragen tijdens de zomer. Ze zijn gemakkelijk aan te trekken, luchtig en comfortabel, en ze zien er stijlvol uit.