• Ervaring in schoenen sinds 1902
  • Voor 16.00 besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending boven € 50,-
  • Meest complete aanbod in de regio
Valentijnsdag 14 februari

Valentijnsdag 14 februari

07-02-2020
Valentijnsdag 14 februari 2020. Vale en Tijn op bezoek in het het Noordwijk Shopping Centre en bij Aad van den Berg Modeschoenen.

Valentijn we love shoes

 

Valentijnsdag in het Noordwijk Shopping Centre 14-2-2020

 

"Vale en Tijn" bezochten op Valentijnsdag ook Maarten van den Berg van Aad van den Berg Modeschoenen. Ze waren zeer verheugd zoveel keuze aan rode schoenen te ontdekken in de winkel van Aad van den berg Modeschoenen

 

ValentijnsdagValentijnsdag

 

Waar komt deze romantische Valentijnsdag vandaan?

 

Valentijnsdag, ook wel Sint-Valentijnsdag of het Sint-Valentijnsfeest genoemd, wordt jaarlijks gevierd op 14 februari. 

Oorspronkelijk als een Westerse christelijke feestdag ter ere van de vroege heilige genaamd Valentinus, wordt Valentijnsdag erkend als een belangrijke culturele, religieuze en commerciële viering van romantiek en romantische liefde in veel regio's over de hele wereld. De kleur rood staat hierbij centraal van de rode rozen, rode hartjes, maar ook de rode schoenen en rode tassen.

Er zijn tal van martelaarschapsverhalen, die verband houden met verschillende valentijnskaarten en met 14 februari, waaronder een geschreven verslag van de gevangenschap van Sint Valentijn van Rome voor het uitvoeren van bruiloften voor soldaten die het verboden waren om te trouwen en voor het bedienen van christenen die vervolgd werden onder het Romeinse rijk. Volgens de legende herstelde Saint Valentine het zicht op de blinde dochter van zijn rechter en hij schreef haar een brief ondertekend "Your Valentine" als een afscheid voor zijn executie. Het feest van Sint-Valentijn werd door paus Gelasius I in 496 na Christus ingesteld om op 14 februari te worden gevierd ter ere van de christelijke martelaar, Sint-Valentijn van Rome, die op die datum stierf in 269 na Christus.

De dag werd voor het eerst geassocieerd met romantische liefde binnen de cirkel van Geoffrey Chaucer in de 14e eeuw, toen de traditie van hoofse liefde floreerde. In het 18e-eeuwse Engeland groeide het uit tot een gelegenheid waarin koppels hun liefde voor elkaar uitten door bloemen te presenteren, snoepgoed aan te bieden en wenskaarten te verzenden (bekend als 'valentijnskaarten').

Valentijnsdagsymbolen die tegenwoordig worden gebruikt, zijn de hartvormige omtrek, duiven en de figuur van de gevleugelde Cupido. Sinds de 19e eeuw hebben handgeschreven Valentines plaatsgemaakt voor in massa geproduceerde wenskaarten. In Europa worden Saint Valentine's Keys gegeven aan geliefden "als een romantisch symbool en een uitnodiging om het hart van de gever te ontgrendelen". Hoewel het in geen enkel land een feestdag is, is Sint Valentijnsdag een officiële feestdag in de Anglicaanse communie en de Lutherse kerk.