• Ervaring in schoenen sinds 1902
  • Voor 16.00 besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf € 50,-
  • Klantwaardering 9.4 op Kiyoh
Sluiten
menu

Ontmoeting met Jan Jansen in Amsterdam

23-03-2011
Inkoop Jan Jansen Amsterdam 23 maart 2011. Vandaag voorlopig de laatste inkoopdag gehad. deze begon om 08.00 uur in Nieuwegein. Dus vroeg uit de veren om op tijd te zijn.

Inkoop Jan Jansen Amsterdam 23 maart 2011

Vandaag voorlopig de laatste inkoopdag gehad. deze begon om 08.00 uur in Nieuwegein. Dus vroeg uit de veren om op tijd te zijn. Naast de geplande afspraken bij Gabor, Lilian, Paul Green hebben we twee nieuwe merken geschreven. Dat zijn Kennel und Schmenger. dat was vernieuwend met schitterende verrassende materialen. Daarna Mauro Teci dus weer terug van weggeweest. Stylvolle pumps en sleehak bellerina`s met ingebouwd plateau`s . Vanaf het najaar bij ons in de Top Styke winkel.

 

Jan Jansen in Amsterdam

Daarna ging de reis naar Amsterdam. In het monumentale Centraal Station in de luxe restauratie waren we uitgenodigd in de authentiek historische "wachtkamer", gebouwd naar een ontwerp van architect P.J.H. Cuypers en A.L. van Gendt uit 1881 door "THE MASTER OF SHOES" Jan Jansen. Hij presenteerde daar samen met Tonie, zijn vrouw, onder begeleiding van Josefien en Katinka de totale topcollectie van Jan Jansen. Het koste echt moeite om een selectie te maken tussen zoveel creatieve pronkstukken. Je waant je als kind in een snoepwinkel. Echt PASSIE VOOR SCHOENEN! Toch zijn wij er weer in geslaagd om voor het najaar een mooi selectie te kunnen gaan presenteren in onze winkels Aad van den Berg Top Style in Noordwijk en Rijswijk.

 

Jan Jansen Modefabriek Amsterdam

 

In gesprek met the master of shoes

In gesprek met Jan kwamen wij "nog even" op het onderwerp schoenen en het tot stand komen van de ontwerpen en de creaties, hoe kan het ook anders.. Ik vertelde aan Jan dat ik het design merk United Nude al jaren in onze collecties voeren. Mijn eerste kennismaking met United Nude was ruim 6 jaar geleden op de schoenenbeurs Micam in Milaan in de designers area. Daarop vertelde Jan dat Rem D. Koolhaas (neef van de beroemde architect) jaren geleden van hem de beroemde zweefhak leest had gekregen om daarmee iets te gaan ontwerpen. Rem D. Koolhaas ontwierp toen de inmiddels beroemde Mobius lijn. Rem D. Koolhaas maakte zijn eerste monster van karton en vroeg aan Jan Jansen of hij deze in het echt wilde maken voor hem. Echter vanwege het beoogde materiaal (fiber) voor de hakken verwees Jan hem naar Rene van den Berg. Uiteindelijk maakte Rene van den Berg de eerste echte Mobius schoen voor United Nude. Jan Jansen vertelde dat momenteel Rene van den Berg de beste en meest creatieve Nederlandse schoenontwerper van deze tijd is. Toch leuk om te horen dat Jan zo over mijn neef Rene spreekt. Het was een bijzondere ontmoeting. Weer terug met beide benen op de grond verlieten wij het stations gebouw weer op weg naar Noordwijk. Het was een mooie dag.
 

Jan Jansen Amsterdam