• Ervaring in schoenen sinds 1902
  • Voor 16.00 besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending boven € 50,-
  • Meest complete aanbod in de regio
OluKai, de opkomst van premium slippers en sandalen

OluKai, de opkomst van premium slippers en sandalen

23-06-2019
Iedereen is op zoek naar comfortabele slippers. Toch lopen niet alle slippers zo heerlijk als je zou willen. Pas dan eens de Hawaiiaanse Olukai slippers en sandalen. Echt premiuim footwear!

OluKai slippers uit Hawai

OluKai is Hawaiiaans voor "comfortabele oceaan", en dat is precies wat een lopen op slippers en sandalen van OluKai moet zijn.  De OluKai slippers zijn er voor zowel mannen en vrouwen. Voor de vrouwen is er nu een nieuwe sandalen lijn uit. Comfort en duurzaamheid staat voorop bij de premium slippers en sandalen van OluKai.


Olukai historie

De visie van OluKai is uniek: OluKai wilde schoeisel creëren dat duurzaamheid creëert  voor de levensstijl langs de kust, zee en strand. Het merk heeft sterke waarden waarin stijl, comfort en vakmanschap de boventoon voeren. OluKai slippers en sandalen zijn Polynesisch en geïnspireerd op het eiland Hawaï. Het gehele bedrijf OluKai is gebaseerd op de passie en het enthousiasme voor de oceaan, de culturen en tradities. De oprichter, Bill Worthington, werd geboren en getogen op Oahu, Nadat Auburn University een studie publiceerde waarin werd aangetoond dat gewone "flip-flops" vaak orthopedische problemen kunnen veroorzaken, werkte Worthington in 2006 samen met Matt Till om de eerste OluKai-lijn tot leven te brengen en het ultieme schoeisel voor de levensstijl op het eiland te ontwerpen.

 

OluKai flip-flops zijn gemaakt op dezelfde basis als een gewone schoen. Ze bieden maximale ondersteuning door drie afzonderlijke zolen te gebruiken voor een strakkere focus op ondersteuning, comfort en tractie. De OluKai Ohana en Mea Ola slippers zijn het perfecte voorbeeld van de visie en het ontwerp, terwijl diverse slippers zoals de Ohana ook veganistisch en waterbestendig zijn!

 

OluKia sleppers uit Hawai

 

Wat doet OluKai terug?

Na jaren van toewijding en hard werken, wordt OluKai nu erkend als een high-end lijn in de surfmarkt. OluKai investeert ook in het teruggeven aan hun omgeving. Het merk is partner van een aantal van haar Hawaiiaanse adviseurs en helpt bij het behoud van teams met herstel van dieren in het wild en andere vrijwillige projecten die teruggeven. De missie van OluKai luidt: "Een grote voetafdruk maken in de levensstijl aan het strand, terwijl we de kleinste voetafdruk achterlaten die we op aarde kunnen hebben."

 

Het bedrijfslogo van OluKai is de Makau-Fish haak-hanger. Historisch gezien hebben Hawaiianen een diepe verbinding en begrip van de oceaan. De Makau is een vishaak, die in de oudheid door de Hawaiianen werd gebruikt om voedsel te vinden. Het kenmerkende logo van OluKai houdt de geest en traditie van Aloha levend door zijn energie en betekenis.

 

OluKia sleppers uit Hawai

 

OluKai slippers, premium footwear

Elke OluKai slippers en sandalen zijn gemaakt van een combinatie van eersteklas materialen en zijn speciaal gevormd  om perfect bij je voeten te passen. Uitgangspunt van alle OluKai slippers en sandalen is hun anatomisch voetbed; een biochemisch ontworpen vorm die je voet op natuurlijke wijze ondersteunt en positioneert, zodat elke stap comfortabel en correct kan bewegen. De binnenzool is speciaal gemaakt om je voeten te dempen, de tussenzool richt zich op ondersteuning en schokabsorptie, en de buitenzool zorgt voor een onovertroffen tractie en duurzaamheid. OluKai Sandalen zijn er voor zowel heren als dames.

 

OluKai biedt twee verschillende stijlen: Makai, wat betekent "in de richting van de zee", voor gebruik in en rond het water, en Mauka, wat betekent "naar de bergen", dat resistent leer gebruikt voor een stijlvolle en meer stijlvolle benadering. Er zijn verschillende uitvoeringen zoals de OluKai slippers Mea Ola, Ikoi, Nui, Paniolo en de OluKia sandalen Nana en Upena. 

OluKia sleppers uit Hawai

OluKai Mea Ola


Een van de bekendste OluKai slippers is de Mea Ola. De unieke OluKai slippers kenmerkt zich door zijn prachtige tekening op de anatomisch gevormde binnenzool. Zie afbeelding. Verder heeft de Mea Ola alle OluKai kenmerken voor het comfortabel lopen alsof je op je eigen schoenen loopt, maar toch heerlijk luchtig omdat het een slipper is.

De collectie OluKai slippers bestaat uit een basics collectie aangevuld met een wisselende collecties per seizoen. Je zult de OluKai slippers dan ook zelden in de sale vinden, alleen uitlopende seizoens modellen zijn wel eens afgeprijsd in de Olukai slipper sale.

 

Probeer de slippers van OluKai bij Aad van den Berg Modeschoenen in Noordwijk.