• Ervaring in schoenen sinds 1902
  • Voor 16.00 besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending boven € 50,-
  • Meest complete aanbod in de regio
Aad van den Berg modeschoenen
Sluiten
menu
Historisch Noordwijk - Aad van den Berg Modeschoenen

Historisch Noordwijk - Aad van den Berg Modeschoenen

05-07-2021
Historisch Noordwijk - Aad van den Berg Modeschoenen. Sinds 1902 is de familie Van den Berg in Noordwijk gevestigd.

Van den Berg schoenen sinds 1902 in Noordwijk

Historisch-Noordwijk: Aad van den Berg Modeschoenen is een familiebedrijf dat bestaat sinds 1902. Adrianus van den Berg (1e generatie) begon in 1902 in de Hoofdstraat een "schoenenmagazijn en reparatie-inrichting" ofwel een schoenmakerij met verkoop van schoenen. Op 19 maart 1932 opende Martien (2e generatie)  in de Sint Jeroensweg 10 te Noordwijk Binnen. Ook hier was er naast de verkoop van schoenen een ambachtelijk reparatiebedrijf. In die tijd werden de schoenen per transportfiets opgehaald en na reparatie weer thuisbezorgd. Het was heel gewoon dat het hele gezin meewerkte in het bedrijf. Uiteindelijk zijn de broers Aad (3e generatie) en Kees in het schoenen vak doorgegaan en later weer opgevolgd door Maarten (4e generatie). Lees verder over de historie klik hier

 

AvdB-1902

 

AvdBM-1932

 

Van schoenhandel Van den Berg naar Aad van den Berg Schoenen

In 1960 begon Aad van den Berg in de Hoofdstraat 86 met zijn schoenenwinkel, terwijl Kees in 1965 de reparatie voor zijn rekening nam. De schoenenzaak kreeg toen de naam Aad van den Berg. Dat was in die tijd zeer ongebruikelijk. Aad stond bekend als voetballer van het eerste voetbalteam van S.J.C. en iedereen noemde hem “Aadje”. Vandaar de keuze voor de huidige naam. In mei 1967 overleed Martien van den Berg. Zijn schoenenwinkel in de Sint Jeroensweg 10 werd door Aad van den Berg overgenomen.

 

AvdBM-1960

 

Schoenenzaak met eigen smaak

Na de wederopbouw van de jaren ‘50 kregen de mensen het in de jaren ’60 iets beter en begon het toerisme naar Noordwijk te komen. Eind jaren zestig ging Aad met een vooruitstrevende club schoenondernemers voor het eerst zelf schoenen uit Italië importeren. Hiermee onderscheidde deze groep ondernemers zich door hun eigen draai aan de collecties te geven. Dat was toen uniek en is nu weer helemaal actueel. Samen met en select groepje collegae schoenwinkels verspreid over het land laat ook de Maarten (4e generatie) exclusieve series heren- en damesschoenen maken van bekende merken zoals Lilian, Magnanni of Sendra maken. Deze zijn dan ook niet verkrijgbaar bij andere winkels of bij de merken zelf.

 

AvdBM-86AvdBM-50

 

Goed bekeken bij Aad van den Berg Modeschoenen Noordwijk!

“Ik ben geboren in een schoenendoos", zegt Maarten, "Ik vind het klantcontact, de samenwerking met andere winkeliers en de inrichting van de winkel geweldig leuk. Onze klant  is de kern van de zaak." Naast het team van acht medewerkers is Maarten bijna iedere dag zelf in de winkel. "Helpen uitzoeken, helpen passen, adviseren, advies geven voor reparaties en onderhoud en vooral niet moeilijk doen. Klanten geven je energie om je vak goed uit te oefenen, daarvoor zetten wij graag een stapje extra."

 

MvdB

 

De schoenen en tassen collectie bekijken?

Nieuwsgierig geworden naar de schoenen en tassen collecties? Dan bent u natuurlijk van harte welkom in onze winkel. Neem ook eens kijkje in de overzichtelijke webshop met allerlei informatie over schoenen, reparatie en ander schoenen nieuws.

 

Historisch-Noorwijk-juni-2021