• Ervaring in schoenen sinds 1902
  • Voor 16.00 besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf € 50,-
  • Klantwaardering 9.4 op Kiyoh
Sluiten
menu
Aad van den Berg modeschoenen

De nieuwe schoenencollectie van Jan Jansen is betoverend!

29-04-2022
Een schoenencollectie die je niet kan missen, die je doet omkijken en waarvan je direct ziet dat het bijzonder is. Dat zijn schoenen ontworpen door Jan Jansen.


Een schoenencollectie die je niet kan missen, die je doet omkijken en waarvan je direct ziet dat het bijzonder is. Dat zijn schoenen ontworpen door Jan Jansen.


Jan Jansen schoenen
 

Even terug in de tijd

Als in de jaren ’60 ontwierp Jan Jansen unieke schoenen die hij zelf vervolgens met de hand maakte. Hij leerde in Rome het vak en opende bij terugkomst in Nederland een atelier in Amsterdam waar hij beroemdheden als Conny Stuart en  Adèle Bloemendaal als klanten had. Jansen werd steeds bekender, mede door zijn vernieuwde ontwerpen en creatie met kleuren en materialen. 
 

Jan Jansen werd al snel een inspiratiebron voor anderen. Meer dan eens zag hij zijn designs terug in vergelijkbare ontwerpen, gelanceerd door designers en modehuizen over de hele wereld. Een van zijn ontwerpen in het bijzonder laat zien hoe groot zijn impact is geweest op de schoenenmode. Een ontwerp waarvan maar weinigen weten dat Jan Jansen de eerste was die ‘m gebruikte: de rode zool.


In de jaren zeventig lanceerde Jan Jansen een collectie klompjes en pumps met rode schoenzolen. Een verfrissende, eye catching variatie op de gebruikelijke donkere zool. Uniek, zeker in die tijd. Jan Jansen besloot daarop dat de rode zool hét handelsmerk zou worden van de Linea Erotica-lijn die hij uitbracht. Elke high heel kreeg een rode zool! Aangezien Jan Jansen meer creatief dan zakelijk was ingesteld kwam het niet direct in hem op het ontwerp recht te claimen. De rest van de markt maakte daar dankbaar gebruik van.
 

In 1992 kwam een andere ontwerper op het idee van kerskleurige rode zolen: Christian Louboutin. En hij deed, wat Jan Jasnsen liet liggen: hij claimde het exclusieve recht op shoe designs met een rode zool. Sindsdien worden alle schoenenhuizen die een schoen met een rode onderkant op de markt brengen waarschuwend op de vingers getikt. Allemaal, behalve één: Jan Jansen. Simpelweg omdat hij de eerste ontwerper ooit was die schoenen van een rode zool voorzag, heeft hij een uitzonderingspositie.
 

Mocht je nog eens door de stad lopen en je oog valt op een vrouw met glimmend rode zolen? Bedenk dan dat hij degene was, onze eigen, Nederlandse Jan Jansen, die aan de wieg stond van deze heerlijke rode revolutie.

 

Jan Jansen Amsterdam

De nieuwe schoenencollectie van Jan Jansen voor zomer 2022 is weer een ode aan de vrouw en al haar vrouwelijkheid. De collectie bestaat op dit moment uit drie lijnen: clogs, sandalen en high heels. Schoenen met personality, die je laten stralen en het beste in je naar boven halen. Ontdek het zelf!

 

Jan Jansen high heels

 

Jan Jansen Clogs