• Ervaring in schoenen sinds 1902
  • Voor 16.00 besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf € 50,-
  • Klantwaardering 9.4 op Kiyoh
Sluiten
menu

De geschiedenis en het vakmanschap van Sendra Boots

24-03-2023
In dit artikel vertellen we je graag iets over de laarzen van Sendra. Over het productieproces van vakmanschap, kwaliteit en perfectie. Veel leesplezier!

Als het gaat om kwaliteitsschoenen, is Sendra een merk dat synoniem staat voor perfectie. Het Spaanse merk is een van de meest gewaardeerde producenten van handgemaakte laarzen ter wereld. Het is een bedrijf dat zich inzet voor ambachtelijk vakmanschap en dat blijkt uit elk aspect van het productieproces van Sendra-laarzen.
 

Sendra-laarzen

 

De geschiedenis van Sendra

Sendra Boots heeft meer dan 100 jaar geschiedenis en vakmanschap die tot het succes van het merk hebben geleid. Het begon als een klein familiebedrijf en is uitgegroeid tot een van 's werelds toonaangevende laarzenmerken, dankzij de ervaring van 4 generaties van de oprichter van het merk, Andrés Sendra, tot zijn achterkleinzoon Francisco Javier Sendra, de huidige directeur van het bedrijf en leider van een geweldig team van meer dan 170 modespecialisten.

Het vermogen van Sendra om met de tijd te evolueren is een van de belangrijkste redenen voor zijn succes. In de 21e eeuw gaat Sendra door met zijn voortdurende evolutie. Na honderd jaar leven vol werk en innovatie sluit het doek op de eerste honderdste verjaardag van het merk als nummer één in Europa in de productie van laarzen.

 

Laarzen voor dames en heren

Sendra laarzen zijn een populaire keuze voor zowel dames als heren die op zoek zijn naar kwaliteitsschoenen met een stoere uitstraling. 

Sendra laarzen voor dames zijn er in verschillende stijlen en kleuren. Populair zijn de Sendra enkellaarsjes en Sendra westernlaarzen. Deze laarzen zijn zeer geliefd bij vrouwen vanwege de stoere uitstraling en de comfortabele pasvorm. De laarzen zijn ideaal voor het dragen tijdens een avondje uit of een lange wandeling. Ook bij de laarzen voor heren springt het ontwerp eruit. De Sendra herenlaarzen dragen heerlijk, zijn stijlvol en zorgen zeker voor een statement.
 

Het productieproces van vakmanschap, kwaliteit en perfectie

Sendra is een expert in het maken van lange laarzen en zijn geschiedenis, betrouwbare ontwerpen en met zorg gemaakte details maken elk paar laarzen uniek en succesvol. 

Het productieproces van Sendra-laarzen begint elke ochtend met de woorden van de manager en ontwerper, Javier Sendra. Het ontwerpteam kiest de beste kwaliteit huiden en begint met het proces van stansen, vormen en stikken van de motieven die de essentie van de laars markeren. Het omvat de beroemde "Goodyear Stitching" technologie die de laarzen duurzaam en weerbestendig maakt en hun onovertroffen kwaliteit geeft.

Het Goodyear-systeem bestaat uit een dubbel stiksel dat het leer bevestigd aan de zool, wat zorgt voor een uitstekende weerstand en duurzaamheid van de laarzen. Aan de ene kant bevestigt een intern stiksel het bovenleer aan de binnenzool en maakt het vast, terwijl aan de andere kant een extern stiksel de rand aan de zool bindt.

De bodem van de Sendra-laars bestaat uit twee afzonderlijke zolen waartussen een laag geagglomereerde kurk is geplaatst. Dit materiaal is niet alleen thermisch isolerend, maar ook comfortabel om de voet te ondersteunen. Als ware het een esthetische behandeling, ondergaat de laars het schuren en polijsten van de randen en hielen om later de inkt, de carnaubawas en de anilines te ontvangen. Daarna blijft het drie dagen in de leest, de tijd die nodig is om de rondingen van de laars in het geheugen van de huid te laten blijven.

 

Het Resultaat 

Het productieproces van Sendra-laarzen is een kunstvorm die het best kan worden omschreven als nauwkeurig, constant en nauwgezet. Met het behouden van de traditie van ambachtelijk vakmanschap realiseert Sendra dagelijks laarzen die uniek en onovertroffen zijn.