• Ervaring in schoenen sinds 1902
  • Voor 16.00 besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending boven € 50,-
  • Meest complete aanbod in de regio
Carlo Lanza, de premium sok uit Brescia

Carlo Lanza, de premium sok uit Brescia

12-09-2019
Als de originele Carlo Lanza sokken eenmaal bij Aad van den Berg worden bezorgd hebben ze al een flinke reis achter de rug. De basis van de sokken, het garen, wordt ingekocht bij ...

 

Carlo Lanza handgemaakte Italiaanse herensokken

 

Carlo Lanza Italiaanse sokken voor mannen

Als de originele Carlo Lanza sokken eenmaal bij Aad van den Berg worden bezorgd hebben zij al een flinke reis achter de rug. De basis van de sokken: het garen wordt ingekocht bij een garenfabrikant in Noord-Italië. Het gaat hier om Egyptisch katoen, een katoensoort die behoort tot de mondiale top. Wanneer u goed kijkt naar de Carlo Lanza sokken ziet u een soort zijdeachtige glans over het garen. Dit is een extra bewerkingsmethode, genaamd ‘fil d’ecosse’. Vervolgens wordt het garen geverfd in de juiste kleur.


Wanneer de kleurbewerking is gedaan, wordt het garen geleverd aan het atelier in Brescia Italië dat de sokken voor Carlo Lanza maakt. Voordat de samenstelling van deze sokken 1,5 jaar geleden bepaald moest worden, liet Carlo Lanza 15 klanten de herensokken uitvoerig testen. Dit met de overtuiging dat uiteindelijk de klant bepaald of het een succes wordt of niet. Het resultaat is een sok die de perfectie nadert.

Ambacht van de Carlo Lanza sokken

In het atelier in Brescia Italië worden de Carlo Lanza sokken voor een deel machinaal gemaakt met grote circulaire breimachines, waarna de laatste bewerking handmatig wordt verricht. U kent het wellicht wel, een vervelende naad bij de teen. Met de Carlo Lanza sokken zou dat niet mogen gebeuren aangezien de finale bewerking – ook wel het kettelen genoemd – met de hand wordt verricht. Dit kettelen wordt overigens vaak door vrouwen gedaan omdat die net iets meer bedreven zijn in deze fijne bewerkingsmethode dan mannen.

Iedere sok gaat door mensenhanden, een waar ambacht dus. Voordat de sokken naar Nederland komen worden ze ook nog eens stuk voor stuk gestreken. Het gaat allemaal om de details!

 

Carlo Lanza Italiaanse sokken

klik op de afbeelding voor het filmpje van Carlo iin de sokken fabriek in Italie