• Ervaring in schoenen sinds 1902
  • Voor 16.00 besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf € 50,-
  • Klantwaardering 9.4 op Kiyoh
Sluiten
menu

Binnenkort een feest of gala?

01-12-2019
Binnenkort een feest of gala? Maak je outfit compleet met de juiste schoenen. Wilt u meer weten over de juiste dresscode en bijpassende herenschoenen? lees dan verder.

Binnenkort een feest of gala?
Maak je outfit compleet met de juiste schoenen.

December is weer de tijd van de kerst en gala feesten en nieuwjaarsgala en nieuwjaarborrels. Natuurlijk wilt u tiptop voor de dag komen. Maak daarom uw black tie, rokkostuum, gala of smoking outfit compleet met een paar mooie zwart glanzende lakschoenen van de schoenenmerken Magnanni of Giorgio 1958. wilt u meer weten over de juiste dresscode en bijpassende herenschoenen? lees dan verder.

 

kerst of nieuwjaarsgala smokingschoenen

 

Smokingschoenen voor het gala

Kies de juiste zwarte smokingschoenen voor bij uw gelegenheidskldeing, rokkostuum of black tie. De zwarte lakschoenen van Magnanni zijn perfect geschikt. 

 

Etiquette en dresscode voor gelegenheidskleding en gala

 

Ga je naar een gala of ben je uitgenodigd voor een gelegenheid waarvoor een kledingvoorschrift ofwel dresscode geldt? Wat draagt u dan, waar en wanneer? Voor velen is dit is altijd weer even lastig om de juiste gelegenheidskleding te bepalen. Wij helpen u graag op weg zodat  u geen flater slaat op een feestavond.

 

Black-Tie ofwel Cravate Noire

 

Dan draagt u een smoking. Dit kostuum bestaat uit een zwart colbert met zijden revers, meestal in de vorm van een sjaalkraag en een zwarte pantalon met zijden galon (bies) op de zijnaden. Hierbij hoort een smokingoverhemd met opstaande boord ofwel de zogenaamde vadermoordenaar genoemd. U draagt dit in combinatie met zwarte strik en cumberband of fantasie vest met bijpassende strik en pochet. Zwarte lakschoenen van Magnanni en zwarte sokken van Carlo Lanza completeren het geheel. De smoking wordt altijd ‘s avonds gedragen bij bal, avondreceptie of officieel diner.

 

White-Tie ofwel Cravate Blanche

 

U wordt dan geacht in Rokkostuum te verschijnen. Dit kostuum heeft van voren uitgesneden lange panden, zijden revers en een zwarte pantalon met zijden galon op de zijnaden. Het wordt gedragen met een wit gesteven Piqué vest, idem rokhemd met opstaande boord en uiteraard de witte strik. Geen pochet, geen broques ofwel gaatjes schoenen genoemd, maar bij voorkeur gladde zwarte gladde schoenen van Van Bommel of Maganni, eventueel lakschoenen. Wilt u het helemaal goed doen dan géén polshorloge, maar een vestzakhorloge. Het rokkostuum is het formele avondkostuum, het wordt gedragen bij zeer officiële gelegenheden, zoals galafeesten, banket of bruiloften. Alleen bij promotie aan de universiteit wordt het overdag gedragen, door de promovendus en de paranimfen. Bij de universiteit van Leiden en de VU-Amsterdam moet de kleur van het vest beslist zwart zijn.

 

Jacquet ofwel morningdress

 

Bent u de bruidegom, getuige van een huwelijk of directe familie van bruid of bruidegom, dan draagt u een jacquet. De jas van dit kostuum heeft lange panden en wordt altijd gedragen in combinatie met een gestreepte pantalon en een grijs of zwart vest. De schoenen moeten uiteraard ook zwart zijn, in een glad model met veters van Van Bommel of Magnanni. Het wordt alleen overdag gedragen, tot aan het diner. Bij een bruiloft is voor de bruidegom en de directe familieleden de kleur van het vest, das en hoed altijd grijs. Voor belangstellende is het vest zwart. Draagt de bruid een ivoorkleurige bruidsjapon, dan is het aan te bevelen dat de bruidegom een overhemd draagt in dezelfde kleur.

Het model van het overhemd is met een liggende boord als er een stropdas bij wordt gedragen. Indien er wordt gekozen voor een plastron, dan moet er een overhemd met opstaande boord gedragen worden.

Bij officiële plechtigheden aan de TU zoals het uitreiken van de bul of bij commissieleden van een promotie wordt ook het jacquet gedragen, maar altijd met een zwart vest en zwarte schoenen.

 

elegante dames pumps

elegante herenschoenen

 

Magnanni 12563 270 toxido zwart lak smokingschoenMAgnanni Spaanse elegante herenschoenen

Zwarte lakschoenen voor bij de smoking. Maganni 12563 270 toxido zwart lak smokingschoenen

Greve 4197.88 Magnum zwart veterschoenVan Bommel 14299/00 zwart leren veterschoen

Zwarte gladde leren herenschoenen van Greve 4197.88 Magnum en Van Bommel 14299/00 bij de white-tie

Pter Kiaser 74901 Tosca zwart lakPter Kaiser 74901 Tosca zwart leer

Dames zwart lakschoenen en lederen pumps van Peter Kaiser 74901 Tosca zwart lak en zwart leer

 

Pumps van Di NoiDi Noi Italiaanse pumps

 

Dames zwart lak pump op hoge hak van DiNoi uit Italië artikel Anna 1560/90 in zwart lak