• Ervaring in schoenen sinds 1902
  • Voor 16.00 besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf € 50,-
  • Klantwaardering 9.4 op Kiyoh
Sluiten
menu

De Sterkste Schakel van Rijnland verkiezing 2021

01-09-2020
De Sterkste Schakel van Rijnland 2021 “Altijd flexibel blijven en je aanpassen aan nieuwe omstadigheden” zegt Maarten van den Berg, vierde generatie van schoendetailisten uit Noordwijk.

Interview voor De Sterkste Schakel van Rijnland met Hans van Dalen voor de verkiezing 2021:

De Sterkste Schakel van Rijnland

Aad van den Berg Modeschoenen loop al 118 jaar zijn eigen route in het schoenenvak

 

Schoenenzaak met eigen smaak

“Altijd flexibel blijven en je aanpassen aan nieuwe omstadigheden” zegt Maarten van den Berg, vierde generatie van schoenverkopers uit Noordwijk. “Daarom bestaan wij nog steeds. Met een kwalitatief sterk assortiment schoenen, goede reparatie en uitstekende service”.

Aad van den Berg Modeschoenen
Hoofdstraat 62, NOORDWIJK
071 361 2705
www.aadvandenberg.nl

 

"Mijn vader heeft eigenlijk al de basis gelegd waardoor wij wél overeind blijven tegenover de internetwinkels. Aad van den Berg begon eind jaren zestig al Italiaanse schoenmakers te bezoeken. Om zijn assortiment uit te breiden en om zijn eigen draai aan de collecties mee te geven. Dat was toen uniek." Dat doet Maarten van den Berg dus nog steeds: "Samen met een selecte groep  collega schoenwinkels in het land laten wij exclusieve series heren- en damesschoenen van grote merken, zoals Lilian, Magnanni of Sendra, maken. Die zijn dus niet verkrijgbaar bij andere winkels en ook niet bij de webwinkels van die merken."

 

Het begint bij de smaak van de klant..

Maarten van den Berg gaat zelfs nóg een stapje verder om de eigen smaak van de klant voorop te zetten. "Samen met het merk Mio Tinto bieden wij de mogelijkheid dat de klant zélf de kleur van leer, zool en afwerking bepaalt binnen een bepaald model." Daarmee onderscheidt de winkel zich van de zaken die vooral draaien op het wegzetten van grote aantallen. "Naast goede kwaliteit zetten wij ons echt in om net even andere schoenen aan te bieden dan elders verkrijgbaar zijn. Dat houdt onze zaak relevant."

 

 ..en kan niet zonder service

“Ik ben geboren in een schoenendoos", zegt Maarten, "Ik vind het klantcontact, de samenwerking met andere winkeliers en de inrichting van de winkel geweldig leuk. Maar uiteindelijk is service de kern van de zaak." Naast het team van acht medewerkers is Maarten bijna iedere werkdag zelf in de winkel. "Helpen uitzoeken, helpen passen, adviseren, suggesties doen voor reparaties en onderhoud en vooral nooit moeilijk doen. Klanten geven je energie om je vak goed uit te oefenen, daarvoor zetten wij graag een stapje extra."

 

Internationale klantenkring

In de badplaats Noordwijk wordt veel gewinkeld door vakantiegangers. "Daar halen wij een mooi deel van onze omzet vandaan." En niet alleen aan 'voorbijgangers', ook vooral aan vaste klanten. "De schoenmode in Duitsland is nog steeds wat degelijker dan hier. Als de Duitse toerist voor het eerst hier in de winkel  in Noordwijk komen zijn ze vaak verrast door de stijlen, kleuren  en de mogelijkheden. Dat leidt tot veel Duitse klanten die jaarlijks terugkomen en bij ons wat nieuws komen halen"

 

Bricks and clicks”

“In de loop der jaren hebben wij verschillende winkels gehad,  twee in Noordwijk, een in Noordwijk Binnen en een in Rijswijk. Sinds maart 2019 is alles weer bij elkaar onder één dak. Dat is heel goed om de aandacht maximaal te kunnen focussen. Daarnaast hebben wij al sinds 2000 onze eigen webshop, waar onze hele eigen collectie op staat. Zo zijn we in staat om de maximale service te verlenen door echt de volgende werkdag de schoenen en andere artikelen te leveren."
Aan de combinatie van één winkel en één website heeft Maarten van den Berg meer dan genoeg om een trouwe groep klanten er altijd goed bij te laten lopen.

2020 Aad van den Berg Modeschoenen Hans van Dalen communicatie

 

Maarten van den Berg - De sterkste schakel 2021

foto: Arjan van der Zwart Plein10