• Ervaring in schoenen sinds 1902
  • Voor 16.00 besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf € 50,-
  • Klantwaardering 9.4 op Kiyoh
Sluiten
menu

Waar dienen schoenspanners voor?

12-11-2021
Trek je na een lange dag je schoenen uit, dan zullen de schoenen of sneakers enigszins warm en een klein beetje vochtig zijn. Dit is het perfecte moment om een schoenspanner in je schoen te plaatsen

Waar dienen schoenspanners voor?

Zet je je schoenen netjes weg na gebruik, dan blijven ze langer mooi! Zorg ervoor dat ze zo min mogelijk in aanraking komen met direct zonlicht of andere directe warmte bron zoals een kachel of radiator. Je kunt de schoenen het best in de originele verpakking bewaren. Heeft de kleur een opfrisser nodig, dan kan je deze herstellen met de Collonil Waterstoptube voor glad leer en een Collonil Suede + Nubuck spray voor suède en nubuck. Denk ook aan verzorgen van de binnenkant van de schoen. Heb je een zooltje in je schoen? Haal deze er dan uit en laat ‘m luchten buiten de schoen. Last but not least, gebruik een schoenspanner! Er zijn tal van voordelen van het gebruik van een schoenspanner.

 

Schoenspanners bij Aad van den Berg Modeschoenen

 

De voordelen van een schoenspanner

Trek je na een lange dag je schoenen uit, dan zullen de schoenen of sneakers enigszins warm en een klein beetje vochtig zijn. Dit is het perfecte moment om een schoenspanner in je schoen te plaatsen. Een schoenspanner houdt de schoen in model en voorkomt zelfs nare geurtjes. Er zijn diverse soorten schoenspanners, maar welke schoenspanner is het meest geschikt voor jouw schoenen?

 

Houten schoenspanners

Schoenspanners van beukenhout en cederhout zorgen ervoor dat vocht uit de schoen wordt opgenomen en de loopplooien weer worden strakgetrokken. Cederhout is een ideaal materiaal om schoenspanners van te maken, vanwege de hoge vochtopname. Bijkomend voordeel: cederhout is motwerend, antibacterieel en heeft een frisse geur. Je schoenen zijn snel weer droog en terug in vorm gebracht en verminderd de kans op loopplooien. Let erop dat het materiaal van jouw schoenspanner niet gecoat is. Onbewerkt hout neemt het meeste vocht op uit de schoen. 

 

Vorm van de schoenspanner

Het zal je niet verbazen, maar schoenspanners bestaan in diverse soorten en maten. Welke soort je kiest hangt wederom af van jouw voorkeuren en jouw schoenen. Er bestaan schoenspanners met een enkele veer en schoenspanners met een gedeeld voorblad. Deze laatste schoenspanner spant de schoen naast in de lengte ook in de breedte.

 

schoenspanners bij Aad van den Berg Modeschoenen

 

Soorten schoenspanners

5212 Ceder Spanner Flex Universal
Bestelnummer 960000003 

Cederhouten schoenspanner met veer, in dames- en herenmaten van het merk Nico. Cederhout heeft de mooie eigenschap om bacteriën te doden en vocht uit de schoenen op te nemen. Hierdoor hebben schoenen minder nare geuren en blijven ze tevens in de originele vorm. Deze spanner is voor zowel dames- als herenschoenen geschikt.

5212 Ceder Spanner Flex Universal

5141 Beuken Spanner Classic Flex
Bestelnummer 960000002

Beukenhouten schoenspanner met veer. Een goede basis spanner van natuurlijk ongelakt beukenhout. Door de sterke metalen veer zal de schoen op spanning worden gehouden.

5141 Beuken Spanner Classic Flex

 

5213 Ceder Spanner Excellent
Bestelnummer 960000001

Luxe cederhouten schoenspanner met gedeeld voorblad van het merk Nico. Door het gebruik van een schoenspanner blijft het leer van schoenen mooi door ze op spanning te houden wanneer ze niet gedragen worden. Een spanner van cederhout neemt tevens vocht op en gaat nare geurtjes tegen. Dit komt omdat cederhout een bacterie dodende werking heeft.

 

5213 Ceder Spanner Excellent

 

5134 Beuken Spanner Classic Individual
Bestelnummer 960000005

Beukenhouten schoenspanner van het merk Nico. Door het gebruik van een schoenspanner krijgt een schoen zijn originele vorm weer terug. Omdat deze spanner geen laklaagje heeft, ligt deze goed in de hand en kan het meer vocht absorberen dan gelakte schoenspanners. De afgewerkte gaten in de spanner zorgen voor een goede luchtcirculatie in de schoen.

5134 Beuken Spanner Classic Individual

5401 Schuimspanner Contour Pumps
Bestelnummer binnenkort verkrijgbaar

Schuimspanner Contour Pumps van het merk Nico. Deze spanners voorkomen loopplooien in damesschoenen. De spanner is makkelijk met één hand in de schoen aan te brengen door middel van de kunststof handgreep. De Contour schuimspanners hebben een antibacteriële werking. Dit model is geschikt voor pumpschoenen. De spanner is uitgevoerd in één maat, geschikt voor alle dames schoenmaten.

 

5401 Schuimspanner Contour Pumps

5402 Schuimspanner Contour Trotteurs
Bestelnummer binnenkort verkrijgbaar

Schuimspanner Contour Trotteurs van het merk Nico. Deze spanners voorkomen loopplooien in damesschoenen. De spanner is makkelijk met één hand in de schoen aan te brengen door middel van de kunststof handgreep. De Contour schuimspanners hebben een antibacteriële werking. De spanner is uitgevoerd in één maat, geschikt voor alle dames schoenmaten.

 

5402 Schuimspanner Contour Trotteurs

 

Schoenspanners van de schoenenmerken Greve, Floris van Bommel en Van Bommel

Ceder schoenspanner Greve
Bestelnummer 960000007

Met de luxe cederhouten spanner van Greve, behoudt de schoen haar originele vorm en worden leerplooien voorkomen. Cederhout is een perfect materiaal voor schoenspanners. Het neemt van nature goed vocht op. Hierdoor én door de frisse geur van cederhout, blijft de schoen altijd droog en fris. Deze schoenenspanners zijn uitsluitend verkrijgbaar bij de Greve dealers.

 

Ceder schoenspanner Greve

 

Ceder schoenspanner Van Bommel
Bestelnummer 960000006

Met de luxe cederhouten spanner van Van Bommel, behoudt de schoen haar originele vorm en worden leerplooien voorkomen. Cederhout is een perfect materiaal voor schoenspanners. Het neemt van nature goed vocht op. Hierdoor én door de frisse geur van cederhout, blijft de schoen altijd droog en fris. Deze schoenenspanners zijn uitsluitend verkrijgbaar bij de Van Bommel dealers.

Ceder schoenspanner Van Bommel

Schoenspanner Floris van Bommel
Bestelnummer 960010002

Floris van Bommel spanner in luxe verpakking. Luxe houten schoenspanner met gedeeld voorblad, designed by Floris. Verkrijgbaar in maat 39 - 46. Deze schoenenspanners zijn uitsluitend verkrijgbaar bij de Floris van Bommel dealers.

 

Schoenspanner Floris van Bommel

 

Hulpmiddelen voor laarzen.

Voor de lange dames laarzen zijn er diverse hulpmiddelen. Houd de schacht mooi in vorm met de laarzen spanner en om de laars weer uit te trekken is er de laarzen knecht. Aan te raden bij de Sendra laarzen die er om bekend staan dat de cowboylaarzen bij  de wreef een nauwe inschot hebben.

 

560001 / 560002 Laarzenspanner Pro Jet Sensomatic
Bestelnummer 960010001

De Pro Jet laarzenspanners van het merk Nico zijn er i twee lengten namelijk 27 en 34 cm.. Door de sterke kunststof veer blijft de schacht van de laars mooi in model. Geschikt voor laarzen met schachtomtrek tot 28 cm en 36 cm.

 

560001 / 560002 Laarzenspanner Pro Jet Sensomatic

 

5111 Laarzenknecht hout
Bestelnummer 940100015

Een laarzenknecht is handig voor het uittrekken van (rij)laarzen, cowboylaarzen en/of werkschoenen. De houten laarzenknecht van het merk Nico is uitgerust met een hakbescherming en rubberen plaatjes voor extra houvast van de voet.

5111 Laarzenknecht hout