• Ervaring in schoenen sinds 1902
  • Voor 16.00 besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf € 50,-
  • Klantwaardering 9.4 op Kiyoh
Sluiten
menu

Maatschappelijk verantwoord ondernemen bij Aad van den Berg Modeschoenen

07-12-2022
Naast product nieuws willen we deze keer iets vertellen over de manier waarop wij maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO).

Bij Aad van den Berg Modeschoenen werken we als familiebedrijf met een lange termijn visie en focus. Wij zijn en voelen ons verantwoordelijk om in onze rol als bedrijf op een verantwoorde manier met de toekomst om te gaan. Qua personeelsbeleid, qua verduurzamingsprocessen en energiegebruik. Samen met onze partners, merken en productielocaties zijn we actief bezig met maatschappelijk verantwoord ondernemen en proberen we op bedrijfsmatige wijze maatschappelijke problemen op te lossen. Hieronder geven we je graag een inkijkje in hoe onze partners omgaan met MVO.  

 

Collonil 

Collonil gebruik je om je schoenen te onderhouden.De impregneerspray is dé standaard voor het impregneren van schoenen. Collonil is officieel MVO  gecertificeerd. Recycling en het bewaken van de manier waarop materiaal wordt vervaardigd wordt continu bewaakt. Een optimale balans tussen kwalitatief hoogwaardige artikelen en de productie hiervan is het uitgangspunt. Vanaf 2013 is Collonil intern met het ''Verantwoord produceren'' programma begonnen. De producten van Collonil zijn vrij van PFOA en PFOS. Spuitbussen bevatten enkel de noodzakelijke gassen, welke niet schadelijk zijn voor het milieu en de ozonlaag. Daarnaast worden waar mogelijk natuurlijke waxsoorten en oliën gebruikt en biedt Collonil steeds meer producten op waterbasis en zonder oplosmiddelen! Vanaf Juli 2019 is Collonil officieel gecertificeerd door het ''German Institute for Sustainability and Economy''.    

 

Pedag

Pedag is een van de grootste leveranciers van inlegzolen welke worden worden gefabricreerd uit duurzame grondstoffen. Ook bij het selecteren van materialen tot het snijden, persen, knippen, splitten, vormen, lamineren, naaien en het verpakken staat MVO centraal. De inlogzolen van Pedag worden nog altijd met de hand gemaakt in Duitsland, hierbij worden mooiste, natuurlijke materialen gebruikt. Iedere medewerker van Pedag werkt met de grootst mogelijke aandacht aan de zolen en brengt wat geen machine kan: liefde en passie.  

 

BNS  

Bergal, Nico en Saicara zijn onderworpen aan de strengste duurzaamheid regels in hun fabrieken en hebben zelfs energie neutrale kantoren. BNS stimuleert zo veel als mogelijk het gebruik van gerecyclede materialen. Dit resulteert dat BNS al jaren met trots het EMAS certificaat mag dragen.  

 

Haflinger

Haflinger staat voor de allerhoogste kwaliteitseisen aan materiaal, functie en ontwerp. Haflinger levert prachtige pantoffels aan ons. Enorm populair en dat is niet voor niets. Haflinger probeert haar producten elk jaar te verbeteren en betrekt de huidige consument hier ook in. Wat kan beter is wellicht een van de meest gestelde vragen in de onderneming. Waar mogelijk worden natuurlijke materialen verwerkt, zoals 100% pure scheerwol, voetbedden van kurk-latex en plantaardig gelooid leer.  

 

Frans Muller Benelux

Als distributeur van kwaliteitsmerken op het gebied van schoenenverzorging probeert Frans Muller haar steentje bij te dragen om haar producten zo duurzaam mogelijk te distribueren. Slecht plastic en gevaarlijke grondstoffen worden vermeden bij de productie en distrubutie van producten. Frans Muller Beneluxis een actief partner van MVO-Nederland.  

 

De hier onderstaande merken zijn enkele voorbeelden van merken waarbij het maatschappelijk bewust ondernemen (MVO) bovenaan staat. Merken die wij met trots in ons assortiment hebben opgenomen.

 

Collonil - https://www.aadvandenberg.nl/collonil

Pedag - https://www.aadvandenberg.nl/pedag  

Saicara - https://www.aadvandenberg.nl/saicara  

Haflinger -  https://www.aadvandenberg.nl/haflinger  

Nico - https://www.aadvandenberg.nl/accessoires/schoenspanners