Ontmoeting met Jan Jansen in Amsterdam

Inkoop Jan Jansen Amsterdam 23 maart 2011.

Vandaag voorlopig de laatste inkoopdag gehad. deze begon om 08.00 uur in Nieuwegein. Dus vroeg uit de veren om op tijd te zijn.

Jan Jansen The Master of Shoes

 

Amsterdam 23 maart 2011.

Vandaag voorlopig de laatste inkoopdag gehad. deze begon om 08.00 uur in Nieuwegein. Dus vroeg uit de veren om op tijd te zijn. Naast de geplande afspraken bij Gabor, Lilian, Paul Green hebben we twee nieuwe merken geschreven. Dat zijn K&S. dat was vernieuwend met schitterende verrassende materialen. Daarna Mauro Teci dus weer terug van weggeweest. Stylvolle pumps en sleehak bellerina`s met ingebouwd plateau`s . Vanaf het najaar bij ons in de Top Styke winkel.

Jan Jansen in Amsterdam

Daarna ging de reis naar Amsterdam. In het monumentale Centraal Station in de luxe restauratie waren we uitgenodigd in de authentiek historische "wachkamer", gebouwd naar een ontwerp van architect P.J.H. Cuypers en A.L. van Gendt uit 1881 door "THE MASTER OF SHOES" Jan Jansen. Hij presenteerde daar samen met Tonie, zijn vrouw, onder begeleiding van Josefien en Katinka de totale topcollectie van Jan Jansen. Het koste echt moeite om een selectie te maken tussen zoveel creatieve pronkstukken. Je waant je als kind in een snoepwinkel. Echt PASSIE VOOR SCHOENEN! Toch zijn we er weer in geslaagd om voor het najaar een mooi selectie te kunnen gaan presenteren in onze winkels Aad van den Berg Top Style en Rijswijk.

Jan Jansen ontmoeting Aad van den Berg schoenen

In gesprek met the master of shoes

In gesprek met Jan kwamen we "nog even" op het onderwerp schoenen en het tot stand komen van de ontwerpen en de creaties, hoe kan het ook anders.. Ik vertelde aan Jan dat ik het design merk United Nude al jaren in onze collecties voeren. Mijn eerste kennis making met United Nude was ruim 6 jaar geleden op de Micam in Milaan in de designers area. Daarop vertelde Jan dat Rem D. Koolhaas (neef van de beroemde architect) jaren geleden van hem de beroemde zweefhak leest had gekregen om daarrmee iets te gaan ontwerpen. Rem D. Koolhaas ontwierp toen de inmiddels beroemde Mobius lijn. Rem D. Koolhaas maakte zijn eerste monster van karton en vroeg aan Jan Jansen of hij deze in het echt wilde maken voor hem. Echter vanwege het beoogde materiaal (fiber) voor de hakken verwees Jan hem naar Rene van den Berg. Uiteidenlijk maakte Rene van den Berg de eerste echte Mobius schoen voor United Nude. Jan Jansen vertelde dat momenteel Rene van den Berg de beste en meest creatieve Nederlandse schoenontwerper van deze tijd is. Toch leuk om te horen dat Jan zo over neef Rene spreekt. Het was een bijzondere ontmoeting. Weer terug met beide benen op de grond verlieten wij het stations gebouw opweg weer naar Noordwijk. Het was een mooie dag.

Maarten van den Berg
Deel dit artikel