Afscheid Brokx na 37 jaar:

Afscheid Brokx na 37 jaar: "We zullen het werk wel erg gaan missen"

RIJSWIJK Een bijzonder moment: na 37 jaar gaat het echtpaar Brokx, eigenaar van Brokx Schoenen aan de Herenstraat 50 in Rijswijk, stoppen. Voor veel klanten is dat geen verrassing meer, want

“Ik ben tussen de schoenendozen geboren”

alle schoenen staan momenteel in de uitverkoop. “Ik ben tussen de schoenendozen geboren”, vertelt meneer Brokx. “Mijn vader zat in de schoenen en automatisch ben ik dat ook gaan doen. In 1962 kwam ik in deze winkel terecht als verkoper. Tien jaar later heb ik de zaak kunnen overnemen en startte Brokx Schoenen.” Later ging mevrouw Brokx ook in de winkel werken. Een specialiteit was tot vijf jaar geleden kinderschoenen. “Veel jonge moeders die hier als kind met hun eigen moeder schoenen kochten, kwamen nu weer met hun eigen kinderen langs”, vertelt mevrouw Brokx. Vorig jaar besloten meneer en mevrouw Brokx te stoppen. Mevrouw Brokx: “We zijn 68 en 71. Op een gegeven moment moet je een knoop durven doorhakken. We zijn nu nog gezond en in staat leuke dingen te doen."

Aad van den Berg modeschoenen volgt Brokx op in de Herenstraat in Rijswijk

 "We hebben ons altijd proberen te onderscheiden en denken ook dat dat goed gelukt is. We zijn trots dat wij deze zaak samen tot een goed eind hebben gebracht en hebben altijd met veel plezier gewerkt.” “Ook zijn we blij dat onze zaak wordt overgenomen door Aad van den Berg Modeschoenen uit Noordwijk. Dit is een exclusieve schoenenwinkel met momenteel twee zaken in Noordwijk. Medio september is de verwachte opening.” "We zullen het werk wel erg gaan missen.”

 

Afscheid Brokx en opvolging Aad van den berg schoenen

Deel dit artikel