Vurige strijd met de Brandweer sneaker van Floris van Bommel

Vurige strijd! Brandveiligheid bittere ernst!

MOERGESTEL - Ontwerper Floris van Bommel uit Moergestel komt met een opvallende schoen: de brandweersneaker. "Schroef vier wielen en een ladder op die sneakers en je ziet het verschil bijna niet meer tussen de schoenen en een echte brandweerwagen."

Van Bommel brengt met het project een ode aan de brandweerman. "We hebben in het verleden samengewerkt met bekende acteurs, bands en een aantal grote sporters. Allemaal unieke talenten die als helden aanbeden worden. Het dubbele daaraan is dat de echte helden van deze wereld, helden uit de keiharde dagelijkse realiteit, soms wat overschaduwd worden. Ik vind het mooi dat we met dit project juist hún een saluut kunnen brengen, de helden uit de brandweerwereld". 

brandweer sneaker Floris van Bommel

Kekke schoen

Het resultaat is een kekke, knalrode schoen, compleet met brandweerlogo's. De blauw-witte strip op de zijkant van de schoen verwijst naar de strips op de zijkant van de bluswagens.De Brandweer sneaker van Floris van Bommel.

Schoenfabriek van Bommel schenkt de totale opbrengst van de brandweersneaker aan de Nederlandse Brandwondenstichting. De brandweersneaker is vanaf januari 2014 te koop. Hij kost 139 euro en is er voor zowel dames als heren.

Mijn huis is brandveilig

- ik denk na als ik vuur gebruik, dus ik haal papier weg bij het fornuis en er staat geen kaars bij de gordijnen.
- ik maak mijn apparatuur schoon en stofvrij, ik zorg vooral dat het filter van de wasdroger stofvrij is.
- ik zet elektrische  apparatuur altijd uit voordat ik mijn huis verlaat, zoals de wasmachine
- ik gebruik zo min mogelijk verlengsnoeren. Teveel apparatuur aangesloten op een verlengsnoer os brandgevaarlijk!

Met werkende rookmelders

- ik heb werkende rookmelders geplaatst. Zo wordt ik snel gewaarschuwd bij brand.
- ik test mijn rookmelders iedere maand. Dan weet ik zeker dat ze het doen.

En bij brand, weet ik wat moet doen

- ik blijf rustig en waarschuw direct mijn gezin of huisgenoten
- ik vlucht via de afgesproken veilige route
- ik sluit deuren en ramen achter mij, dan wordt de brand net groter.
- wij verzamelen op een vooraf gesproken plaats buiten.
- als ik veilig ben, bel ik 112

Deel dit artikel