MioTinto

MioTinto bij Aad van den Berg Modeschoenen

Onder de vlag van MioTinto vindt u prachtige met de hand gemaakte schoenen van Italiaanse makelij. Elk paar schoenen wordt naar wens in Nederland gefinisht. Daarbij heeft u de keuze uit 6 modellen, 15 maten en 30 standaard kleuren. Deze 30 kleuren kunnen onderling worden gecombineerd. En mocht u iets heel bijzonders willen, dan kan een paar schoenen zelfs speciaal voor u op kleur gemaakt worden. Elk paar wordt tevens voorzien van uw initialen aan de binnenzijde van de schoen en het hand-finish-certificaat. Ultiem vakmanschap binnen een week geleverd.

MioTinto ontstaan

MioTinto is ontstaan uit een bloedlijn die terug gaat tot 1855 met passie voor schoenen, kunst en leer. Tijdens de economische recessie zagen twee broers de kleuren binnen het schoenen aanbod verschralen. Zwarte en bruine schoenen overheerste de winkelstraten. Hier moest verandering in komen. Over de jaren heen ontwikkelen de broers diverse eigen finish technieken en kleurformules om de meest bijzondere schoenen aan te kunnen bieden. Langzaam heeft zich dit vertaald in het merk MioTinto.

Deze ontwikkeling heeft jarenlang geduurd. En de formules en technieken blijven tot op de dag van vandaag een goed bewaard geheim van de broers. Elke kleur combinatie vereist een eigen speciale manier van aanbrengen. Penselen van zacht eekhoorn haar, varkensharen kwasten, sponsjes en doeken zijn vormen een kleine greep uit de attributen die worden gebruikt bij het finishen van een paar MioTinto schoenen. Voor een lange levensduur is het van belang dat de kleuren diep in het leer trekken. Tegelijkertijd laten en de formules zich mengen tot elke gewenste kleur. Van licht roze tot diep donkerblauw. Alles is mogelijk.

Na de keuze van model en maat besluit de klant in welke kleur en welke finishing hij zijn schoen wenst te ontvangen. Eenmaal de keuze gemaakt gaat MioTinto's ‘Master-Finisher’ speciaal voor uw aan de slag en finisht de schoenen volledig met de hand in de door uw gewenste kleur. Een Italiaanse professie welke met liefde is overgedragen om u de persoonlijke wensen van uw klant te laten realiseren. Elk paar schoenen zal vervolgens worden voorzien van uw initialen en worden geleverd met een echtheidscertificaat voorzien van de handtekening van de Master-Finisher.

 

MioTinto Pim

 

De schoenen van MioTinto

Alle MioTinto schoenen worden volledig met de hand gemaakt in één van de weinige overgebleven
ambachtelijke schoenfabrieken in Italië. Voor de productie maakt men enkel en alleen gebruik van de mooiste materialen: voor het buitenleer en de voering wordt gebruik gemaakt van prachtige soft-vitello’s. De vitello binnenzool heeft een polstering wat het loopcomfort ten goede komt.

De Dressed lijn is voorzien van een dikke lederen buitenzool. De volledig leren buitenzool van onze casual lijn is voorzien van een natuur rubberen slijtzool, en ook de hakken zijn voorzien van kwalitatief hoogstaand rubber.

Alle schoenen zijn ‘Blake’ vervaardigd, wat inhoudt dat de buitenzool volledig is doorgestikt op de schacht van de schoen. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van in pek gedompeld draad, wat er voor zorgt dat het stikdraad geen vocht opneemt en de voet droog blijft. MioTinto is 100% Italiaans vakwerk, gemaakt voor en door liefhebbers van pure perfectie.

Naast schoenen biedt MioTinto uiteraard ook een volledig bijpassende riem aan. De riem word gelijktijdig
met de schoenen gefinisht waardoor de perfecte match ontstaat. De 35 millimeter riem is te bestellen in 80 t/m 130 centimeter taille omtrek. Om uw schoenen optimaal te verzorgen heeft u tevens de mogelijkheid om de speciale hand-finished crème te bestellen. Dit maakt het onderhouden van uw hand-gefinishte schoenen extreem eenvoudig.

 

MioTinto bij aad van den Berg Modeschoenen


Aanbod kleuren bij MioTinto

Single color
Single tone staat voor een enkele kleur die kan worden toegepast op de schoen en of riem. De schoen krijgt door onze handfinish techniek een authentiek en rijk uiterlijk met diepte.

Multi tone
De verschillende vlakken van de schoenen kunnen anders ingekleurd worden. Laat uw fantasie de vrije loop en bedenk de meest geweldige combinatie naar uw eigen wens.

Specials
MioTinto brengt tweemaal per jaar Seasonal specials uit. Dit zijn waarde kunstwerken die tijdelijk worden aangeboden.

Bespoke
Naast de 30 standaard voorgemengde kleuren biedt onze bespoke optie u de mogelijkheid om een kleur te laten mengen die exact past bij uw stropdas, maatpak of bijvoorbeeld een knoop
Wij gaan door met mengen tot het juiste resultaat is bereikt.

 

Ervaar de passie voor schoenen bij Aad van den Berg Modeschoenen Noordwijk met MioTinto

 

 MioTinto PimMioTinto riemenMioTinto

Deel dit artikel