Kop en Staart Nederlands design sinds 1998

Kop en Staart 1998 de eerste schoenencollectie van Ilse Horck

Kop en Staart maken collectie van Nederlandse bodem en wordt ontworpen door Ilse Horck. Een ontwerpster die al vanaf haar jeugd bezig is met het verbouwen van schoenen en knutselen aan schoenen. Moeders schoenen werde rustig een paar maatjes kleiner gemaakt opdat ook zij op dat mooi paar schoenen kon lopen.

Op de kunstacademie wist Ilse dan ook zeker dat ze verder wilde in schoendesign. Na een award in Milaan en enekele stages in Parijs en Loden, mocht ze dan eindelijk in Nederland bij verschillende schoenenhuizen aan de slag. leuke freelance opdrachten psseerden de revue, maar de droom van een eigen collectie werd steeds sterker. Ook om binnen de design wereld een gezicht te krijgen besloot Ilse een eigen collectie neer te zetten. Een jaar lang werd er gewerkt aan de collectie. Daarna werd met een omgebouwd busje/camper alle mogelijk intressante fabrieken bezocht. Na drie weken dolen door Europa werd dan eindelijk een geschikte fabriek gevonden. die de collectie wilde maken gaan maken. Dit ging niet direkt volgens haar wens. Maar na verschilende prototypes en de nodige veranderingen stond daaar in januari 1998 geheel in het rood de eerste Kop en Staart schoenen collectie!

Kop en staart eenvoud en kwaliteit

Vanaf dat moment worden er onder het label Kop en Staart elk half jaar bijzondere schoenen en tassen ontworpen en op de markt gebracht. De schoenen en bijpassende tassen kenmerken zich vanwege haar eenvoud en kwaliteit. De ontwerpen zijn goed doordacht met sterke vormen en subtiele details.

Deel dit artikel