Julian Hakes Mojito

De Julian Hakes Story

 

De bekroonde, in Londen gevestigde, architect Julian Hakes bracht voor het eerst het ontwerp concept van afbeeldingen van een nieuwe dames modeschoen uit op de ontwerpblog www.dezeen.com

Later op de avond ontving hij het bericht van de uitgever van Dezeen dat hij rondging op het internet. Hij vroeg aan Julian zijn naam op Google te zoeken. Tot zijn verbazing bracht Google hem naar 'schoenen kopen ontworpen door Julian Hakes?'

 

Binnen een paar uur werd het verhaal opgepikt door de Amerikaanse blog www.gizmodo.com die meer dan 100.000 hits en stromen van reacties registreerde. In datzelfde weekend ontving Julian Hakes persinformatie van allerlei instanties vanuit de hele wereld.

 

Van schets naar prototype

 

Op de maandag nadat het verhaal op de blog had gestaan kreeg Julian Hakes een telefoontje van het kantoor van een bekend vrouwelijk ex-model in New York. Zij vroeg twee paar van het ontwerp voor haar shows. In dit stadium van de Julian Hakes 'mojito' schoen was er slechts een eerste schetsmodel beschikbaar en werd duidelijk dat een prototype nodig was om dit concept tot werkelijkheid te maken.

 

Om te zien hoe het ontwerp uitgewerkt aan een voet zou zijn, begonnen bloggers en mode volgelingen zich voor te stellen hoe dit sculpturale ontwerp zou kunnen werken, er volgde een serie zelfgemaakte on-line video's, fotomontages en tekeningen.

 

2 jaar ontwikkeling

 

Bijna 2 jaar heeft Julian Hakes gewerkt aan de ontwikkeling om alle delicate, sculpturale curve en draai te verfijnen om een zeer licht, comfortabel en elegant ontwerp te maken.

Julian Hakes heeft de schoenen collecties op de London Fashion Week voor de Zweedse modeontwerpster Ann Sofie Back Atelier en Engelse ontwerper Ada Zanditon geshowd.  De eerste collectie Julian's is sindsdien veel gepubliceerd waaronder de Forbes, Vogue Italië en Elle.

 

 Julian Hakes Mojito bij Aad van den Berg schoenen

 

The Hakes Mojito

 

Julian Hakes heeft nu een joint venture met een internationale producent en distributeur die verantwoordelijk zijn voor enkele van 's werelds top modeschoenen merken.

Julian Hakes heeft het ontwerp gereedgemaakt voor productie en in het zomerseizoen van 2012 was er sprake van de eerste collectie 'The Hakes Mojito'.

 

Julian Hakes is trots op het feit dat zijn merk goedgekeurd is voor Swarovski Elements. Ook is hij onlangs bekroond met de Drapers Award voor "Beste schoenontwerper van het jaar 2012".

 

Ontmoeting Julian Hakes en Maarten van den Berg

 

Op de internationale Micam schoenenbeurs van Milaan in de Designers-Area ontmoetten Maarten van den Berg en Julian Hakes elkaar. Er bestond geen twijfel over de wederzijdse passie voor schoenen.  Op dezelfde plek in Milaan had Maarten van den Berg in het verleden ook de design creaties van United Nude ontdekt ontworpen door Ren D. Koolhaas. Resultaat is dat het Julian Hakes ontwerp The Hakes Mojito verkrijgbaar is vanaf het zomer seizoen 2013 in de winkels van Aad van den Berg Modeschoenen, Hoofdstraat 86 Noordwijk en Aad van den Berg Rijswijk, Herenstraat 50 te Rijswijk.

 

Kijk hier voor de modellen Julian Hakes ->

 

Julian Hakes en Maarten van den Berg  Julian Hakes en Maarten van den Berg

 

Passie voor schoenen!

Deel dit artikel