Ilenia Santoni en haar passie voor leer

Santoni is een gedegen familie bedrijf sinds 1972 waar broer en zus Giuseppe en Ilenia Santoni de leiding hebben.

Santoni ontwerp studio 

Ilenia Santoni

 

De eerste herinnering van Ilenia aan schoenen zijn de rode leren ballerina's die ze van haar moeder heeft gekregen. ze was 6 jaar oud en droeg ze op haar eerste schooldag. Ilenia kon haar geluk niet op. Vol trots zette ze haar ballerina's  in een hoekje in haar kamer, puur om naar te kijken.

 

Haar jeugd was onbezorgd, gelukkig en simpel. Ze werd iedere ochtend wakker met de geur van leer. In 1972 het jaar waarin Ilenia geboren werd, begonnen haar ouders een kleine schoenfabriek Santoni met slechts vier man personeel. Inmiddels is de fabriek verhuisde en werken er honderden mensen. In 2012 vierde het bedrijf Santoni haar 40 jarige jubileum. De schoenfabriek is gestart in de garage naast het huis van de Santoni's Zo waren Ilenia en Giuseppe altijd in de buurt van de fabriek te vinden. In de zomervakanties en in het weekend hielp Ilenia met lijmen of met andere klusjes. Ilenia voelde zich dan heel volwassen, voor haar ouders was het werk, maar voor haar was het een speelterrein. 

 

Leiding Santoni

 

Zoals gezegd leiden Giuseppe en Ilenia het bedrijf. De twee zijn totaal verschillend, maar hebben beide een passie voor het bedrijf. Giuseppe is de creatieve man en Ilenia is de vrouw van de cijfers. Binnen het bedrijf is Ilenia verantwoordelijk voor de financiën  Broer en zus vullen elkaar aan, wat niet wil zeggen dat Ilenia met ideeën komt. Ter gelegenheid van het 150 jarige bestaan van de republiek Italië heeft Ilenia zelf een schoen ontworpen. De schoen heet Tri colore en heeft de kleuren van de Italiaanse vlag. Ilenia droeg de schoen bij de opening van de Santonishop in Turijn. De pers maakte volop foto's en haar schoen verscheen in alle bladen. Voordat ze het wist werd de Tricolore wereldwijd verkocht.

 

Santoni Tri Colore

 

Ouders Andrea en Rosa Santoni.

 

Zoals in traditionele Italiaanse families blijven de ouders actief in in het bedrijf. Iedere ochtend komen Andrea en Rosa naar de fabriek. Andrea houdt de kwaliteit in de gaten. Hij kijkt rond, checkt en maakt duidelijk kenbaar wanneer hij het anders wil. Het is geweldig dat de ouders nog zo nauw betrokken zijn. Ze zijn er altijd om Ilenia en Giuseppe bij te staan.

 

Werk en privé.

 

Ilenia houdt haar werk en privé graag gescheiden. Ze vindt de combinatie van overdag werken en 's avonds tijd met haar kinderen doorbrengen  erg fijn. Soms is het zwaar en mist ze de kinderen als ze voor zaken in het buitenland is. In april 2011 opende ze een neiuwe Santoni winkel op Capri. Het hele gezin was mee, haar man, haar zoontje en dochtertje. Dat bleek niet echt te werken. Ze was meer dan non-stop aan het werk.

 

Wat vindt Ilania?

 

Ilenia vindt de jurk het favoriete kledingitem  Ze heeft een klassieke smaak en draagt veel typisch Italiaanse merken zoals Blumarine. Daarnaast gaat de voorkeur uit naar de Franse modehuizen als Chanel en Dior.

De musthave is de Petra uit de Rose-collectie gemaakt van krokoleer en ponyhaar. Omdat de schoenen klasse uitstraalt en toch comfortable is door de blokhak. Uiteraard draagt Ilenia altijd schoenen van Santoni. Het liefste de decolletéschoenen.

 

Santoni

 

Santoni is van oorsprong een schoenenmerk voor mannen, de collectie coor dames bestaat nu zeven jaar. De ontwikkeling van de dames collectie zie je dat de styl van klassiek naar iets uitdagender gaat. In het begin waren de ballerina's en mocassins belangrijk, terwijl nu vooral pumps met hoge hakken en opvallende details in trek zijn. De sensuele Rose-collectie. opgedragen aan moeder Rosa, loopt erg goed.

 

Komt er een Santonishop in Nederland?

 

Ilenia sluit niets uit. Santoni is succesvol in Nederland. er is veel interesse voor handgemaakte schoenen. Maar alles staat of valt met het vinden van een goede locatie. dan kan het ook in Nederland. Zo vond Ilenia een goede locatie in Rome. Vervolgens was alles binnen drie dagen in kannen en kruiken.

 

Santoni schoenen zijn verkrijgbaar bij Aad van den Berg modeschoenen Hoofdstraat 86 te Noordwijk. Maak uw keuze -> Santoni

Deel dit artikel