Carlo Lanza het nieuwe herensokken merk bij Aad van den Berg Schoenen

Carlo Lanza het nieuwe herensokken merk bij Aad van den Berg Modeschoenen


Augustus 2017 hebben wij het nieuwe sokkenmerk Carlo Lanza toevgeoeged aan onze collectie. Hieronder lees je het bijzondere verhaal achter deze Italiaanse Carlo Lanza sokken.

Het verhaal achter de sokken van Carlo Lanza

Ongeveer 1,5 jaar geleden is Carlo Lanza begonnen met het importeren van o.a. sokken uit Italië onder zijn eigen merknaam Carlo Lanza. Begonnen op de zolderkamer, met een baan ernaast heeft hij nu bijna 70 verkooppunten door het hele land. Carlo vertelt hieronder het achtergrondverhaal en de bijzondere maakwijze van de sokken.

carlo Lanza sokken

Een hele reis van Italie naar Nederland


Als de originele Carlo Lanza sokken eenmaal bij Aad van den Berg worden bezorgd hebben ze al een flinke reis achter de rug.
De basis van de sokken, het garen, wordt ingekocht bij een garenfabrikant in Noord Italië. Het gaat hier om Egyptisch katoen, een katoensoort die behoort tot de mondiale top. Wanneer je goed kijkt naar de Carlo Lanza sokken zie je een soort zijdeachtige glans over het garen. Dit is een extra bewerkingsmethode, genaamd ‘fil d’ecosse’. Vervolgens wordt het garen geverfd in de juiste kleur.
Wanneer de kleurbewerking is gedaan, wordt het garen geleverd aan het atelier in Brescia Italia dat de sokken voor Carlo Lanza maakt. Voordat de samenstelling van deze sokken 1,5 jaar geleden bepaald moest worden, liet Carlo Lanza 15 klanten de herensokken uitvoerig testen. Dit met de overtuiging dat uiteindelijk de klant bepaald of het een succes wordt of niet. Het resultaat is een sok die de perfectie nadert.

Ambacht van de Carlo Lanza sokken

In het atelier in Brescia in Italie worden de Carlo Lanza sokken voor een deel machinaal gemaakt met grote circulaire breimachines, waarna de laatste bewerking handmatig wordt verricht. U kent het wellicht wel, een vervelende naad bij de teen. Met de Carlo Lanza sokken zou dat niet mogen gebeuren aangezien de finale bewerking – ook wel het kettelen genoemd – met de hand wordt verricht. Dit kettelen wordt overigens vaak door vrouwen gedaan omdat die net iets meer bedreven zijn in deze fijne bewerkingsmethode dan mannen.
Iedere sok gaat door mensenhanden, een waar ambacht dus. Voordat de sokken naar Nederland komen worden ze ook nog eens stuk voor stuk gestreken. Het gaat allemaal om de details!

Carlo Lanza sokken 

De Carlo Lanza sokken zijn verkrijgbar in de winkels en online in de webshop

Aad van den Berg Top Style Hoofdstraat 86 Noordwijk

Deel dit artikel