We Are Fashion 2012 Noordwijk Aad van den Berg Modeschoenen

We Are Fashion 2012 Noordwijk 2012

Noordwijk zaterdag 14 juli 2012 vond in de Hoofdstraat het mode-event We Are Fashion 2012 plaats.

Noordwijk stond in het teken van Fashion, een gezamenlijk initiatief van alle winkels uit Hoofdstraat, Maarten Kruytstraat en de Bomstraat in Noordwijk. Het toeristische winkelhart van Noordwijk.

Opening We Are Fashion 2012 Noordwijk

Noordwijk zaterdag 14 juli 2012 Namens het college van burgemeester en wethouders was het wethouder Gerben van Duin die het het mode-event We Are Fashion 2012 opende. Hij stelde vast dat de langste catwalk van Nederland in de Hoofdstraat de eenheid van de straat symboliseerde en verbindend werkte. Wat vooral te merken was in de samenwerking toen wegens het slechte weer de rode loper losliet en allerlei herstelwerk nodig was. Daardoor kon alles doorgaan zoals gepland. waaronder de spectaculaire Nex Stiletto Run, een hardloopwedstrijd op naaldhakken. Winnares was Sandy van der Water. De hele zaterdag was de Hoofdstraat,  Maarten Kruytstraat en de Bomstraat in Noordwijk een levendige hapening van alles wat met Fashion te maken heeft. 

We Are Fashion Gerben van Duin Aad van den Berg Modeschoenen We Are Fashion Aad van den Berg Modeschoenen

Mode-event We Are Fashion 2012 

We Are Fashion is een gezamenlijk initiatief van Anne Floor van Bockhove,  Annika en Suzanne Jongerius ondersteund door winkeliersvereniging Hoofdstraat Koopcentrum Noordwijk (Willy Feenstra) en de ondernemers waaronder Aad van den Berg modeschoenen en met veel enthousiasme opgepakt en ondersteund door alle deelnemende winkels in Noordwijk aan zee. 

We Are Fashion organisatie Aad van den Berg Modeschoenen We Are Fashion Aad van den Berg Modeschoenen

Rode loper: langste catwalk van Nederland

De dag begon vroeg even over 07.00 uur. de eerste vrijwilligers meldde zich voor het uitrollen van de rode loper. na een paar honderd meter moest het uitrollen gestaakt worden omdat het echt met bakken uit de hemel kwam. Het water stroomde letterlijk door de straat en nam zelfs  de vast genagelde  rode loper mee.  De loper werd weer opgerold. Rond de klok van 10.30 uur werd het weer enigszins minder slecht weer en werd weer een poging gedaan om de rode loper opnieuw uit te rollen. dit keer met succes! De loper verbond de hele Hoofdstraat met de Maarten Kruytstraat en de Bomstraat tot een fashion geheel. De show “geht on” 

Shows en activiteiten

Er waren drie modeshows met drie verschillende thema’s. Om 12.00 uur Young Fashion & Vintage. Om 13.30 uur Klassiek en elegant en de derde show was om 15.30 uur met als thema Jeans. De in totaal 90 modellen begonnen op de catwalk vanaf “Het Klooster” voormalige kerk tegenover Mainstreet via de Maarten Kruytstraat tot het pleintje bij de Punt en via De Bomstraat weer terug. De modellen straalden een en al fashion en enthousiasme uit. Voor Aad van den Berg Modeschoenen liepen Mirjana en Cor mee. Mirjana showden o.a. de schoenen van Paul GreenBlackstone en Pantofola d`Oro. Cor showde o.a. de merken Giorgio 1958 Van Bommel en Magnanni. In de derde show liep ook Maarten van den Berg mee op de handgemaakte Italiaanse Santoni schoenen met bijpassende riem.

We Are Fashion Aad van den Berg Modeschoenen We Are Fashion Aad van den Berg Modeschoenen

Verder  waren er optredens van de demo teams van The Dance Complex en diverse bands met live muziek bij Mainstreet, Café de Punt en Sooner or Later en er was Fashion muziek door de hele straat gemixt door een professionele DJ. Bij Giddy Goat kon je je inschrijven voor de NEX Stiletto Run. De drescode was Colourful Couture en het prijzenpakket bestond uit  € 1.000,- waaronder een paar stiletto pumps van Kennel & Schmenger; beschikbaar gesteld door Aad van den Berg modeschoenen.

We Are Fashion Aad van den Berg Modeschoenen We Are Fashion Aad van den Berg Modeschoenen 

Er werd een model Contest georganiseerd en de winnaar won een foto shoot in Nex magazine en krijgt een catwalk training en loopt mee in een professionele modeshow.  Zumba Xco yoga gaf een body workshop en er was Fashion from out of space. Dit was een modeshow door kinderen verkleed met thema space / astronaut, de best geklede kinderen winnen een prijs. Dit in het kader van “Noordwijk, the Space to be”. Het nationale evenement wat ivm Andre Kuipers in het teken staat van ruimtevaart welke op 30 augustus 2012 in Noordwijk plaats vind. Kortom er was heel veel te beleven in het toeristisch centrum van Noordwijk. 

De Nex Stiletto Run

Als afsluiter was er de Nex Stiletto Run. De deelnemers verzamelde zich op het kruispunt Hoofdstraat, Maarten Kruytstraat en de Bomstraat. Degene die als eerste de 150 meter had afgelegd op de hoge hakken van minimaal 8cm won de eerste prijs t.w.v. € 1.000,- waaronder een paar stiletto pumps van Kennel & Schmenger; beschikbaar gesteld door Aad van den Berg modeschoenen.  Het was een spannende race die uiteindelijk gewonnen is door : Sandy van der Water. Sandy van harte gefeliciteerd. Er deden zich twee valpartijen voor, welke gelukkig goed afliepen mede door de snelle ondersteuning van de Noordwijkse Reddingsbrigade die paraat stond.  Het was een spectacle welke zeker voor herhaling vatbaar is. Plannen zijn al in wording om dit fachion event weer te organiseren in het laatste weekend van augustus 2013.

 We Are Fashion Stiletto run Aad van den Berg Modeschoenen We Are Fashuin stiletto run Aad van den Berg Modeschoenen

We Are Fashion Stiletto run Aad van den Berg Modeschoenen We Are Fashion Aad van den Berg Modeschoenen

Deel dit artikel