Strandwal festival 2013 Rijswijk

Strandwal festival Rijswijk bestaat 5 jaar!

Muziek, dans, cultuur, sport, kunst en passie voor schoenen op het Strandwal Festival 2013 in Rijswijk. 13, 14 en  15 september 2013. Extra koopzondag op 15 september van 12.00 t/m 17.00 uur.

Strandwal festival Aad van den Berg Rijswijk

Het Winkelcentrum Oud-Rijswijk staat in het teken van het Strandwal Festival met vele leuke activiteiten.

- Zondag 15 september koopzondag in Oud-Rijswijk van 12.00 t/m 17.oo uur
- Restaurants en lunchroom hebben een strandwal menu sanebgesteld
- zaterdag openmonumenetendag
- zondag Textiel bienale bij Museum Rijswijk met textielmarkt op het museumplein en in de Oude Kerk
- zondag dixyland orkest in het centrum Oud-Rijswijk
- zondag Antiek en curiosamarkt voor de kerk in Oud-Rijswijk

Tot ziens in Rijswijk en in onze winkel.

 

Wat is het strandwal festival?

Het strandwal festival SWF is sinds 2009 in Rijswijk het jaarlijkse kunst-, cultuur- en sportevenement voor en door alle Rijswijkers. Dat zijn niet alleen de bewoners, maar ook de vele duizenden mensen die voor hun werk naar Rijswijk komen.  Het vijfde jaarlijkse SWF vindt dit jaar plaats van 13 tot en met 15 september  2013. De organisatie verwacht 25.000 bezoekers. De kernboodschap van het SWF is om inwoners, lokale organisaties en bedrijven in Rijswijk met elkaar te verbinden. Tijdens het SWF maken zij kennis met de vele activiteiten, die tal van organisaties hebben te bieden op het gebied van cultuur, kunst, sport en maatschappelijk.

Wat is een strandwal?

Een strandwal is de eerste plek waar de bewoners hun huis neerzetten op een prehistorische duinenrij. De Rijswijkse strandwal is in feite de huidige Van Vredenburchweg, vroeger de zandweg genaamd, en loopt door Oud-Rijswijk via de Herenstraat tot aan de Haagweg. Vandaar de naam Strandwal festival. Deze route wordt sinds 2009 jaarlijks in de aanloop naar het festival omgedoopt tot de Stranwalboulevard

 

 

Deel dit artikel