Modefabriek Amsterdam januari 2013

De Mode Fabriek Amsterdam

 

De Modefabriek werd gehouden op 20 en 21 januari 2013. De beurs beslaat 4 hallen in het RAI complex in Amsterdam. Elke hal is ingedeeld in een bepaald segment zoals Apperance in de Refined platform, Authentic in de Mint platform, Department in de Chapter platform en de Industry in de Blueprint platform.

 

 

op weg naar de MF

We gingen vanwege het barre weer extra vroeg op pad. Echter de de reis naar Amsterdam ging uitermate vlot. Werd de week daarvoor het record met 1007 km aan file gebroken. Nu geen oponthoud en kwamen we een half uur te vroeg. Geen enkel probleem want in de mode wereld kijk je altijd je ogen uit.

 

 

Na Illy time komen de kleuren.

 

Op weg naar de koffie ( er is altijd tijd voor Illy), deden we eerst Unisa shoes aan. Wederom een leuke elegante collectie voor AW2013. Stand na stand lieten we de inspirerende nieuwe collectie in ons opnemen. Zoals die van Tosca Blu, Tony Mora, LdiR, Moscow, Grotesque, Fretons en Shabbies Amsterdam. Naast de basis van zwart, grijs en blauwen, ja de blauwen zijn terug als basics, zie je de bordeau en de groenen.

 

 

Merken op de Mode Fabriek

 

We hebben vele merken aangedaan. Bekende en de wat minder bekende. In de sport was PremiumInc met de labels Cruyff classics en Goliath weer goed bezig. Deze keer was Johan er zelf niet bij. Iets verderop waren barbieren druk bezig iedereen te scheren. Na een heerlijk garnalen traktatie bij USG brands beoordeelde we de collectie van Pantofola d'oro. deze was compacter, maar daarentegen commercieel. Bulaggi had weer een leuke tassen collectie.

 

 

Bekenden op de Mode Fabriek

 

Parry Patel had bij zijn metro-sneakers weer veel bekijks met Hindt en Piere van Hooidonk. Iets verderop kwamen we weer een bekende tegen. Dit keer Ben Saunders die als boegbeeld en inspirator bij Rehab Footwear aanwezig was. Later kwamen we in gesprek met Dick Boons tegenwoordig de designer van Maruti shoes.

 

 

 

Al met al was de Mode Fabriek een inspirerende beurs. We hebben een goede eerste indruk opgedaan om straks weer een onderscheidende selectie voor AW2013 te maken voor de winkels van Aad van den Berg Modeschoenen. We hebben veel zin in het komende inkoopseizoen. Het was een enerverende dag.

 

Deel dit artikel