Black Friday 25 november 2016

Black friday 20% korting*

Vrijdag 25 november 2016 BLACK FRIDAY!
20% korting* alleen op deze vrijdag van 10.00 t/m 21.00 incl koopavond!
In de webshop met kortingscode bf2016

Black Friday ook in Noordwijk

Black Friday is de dag voor de wereldwijde start om je cadeaus in te kopen voor de kerstdagen. Tijdens black friday 20% korting* Let op deze korting is ECHT ALLEEN OP BLACK FRIDAY! Je bent van harte welkom op 25 november van 10.00 uur tot 21.00 uur.
Wij staan voor je klaar!

Black Fridy bu Aad van den berg schoenen

Wat is black friday eigenlijk?

Black Friday (Nederlands: zwarte vrijdag) is in de Verenigde Staten de dag na Thanksgiving Day. Die vrijdag hebben de meeste werknemers vrij.

Black friday begin voor de kerstaankopen

Black Friday wordt beschouwd als het begin van het seizoen voor kerstaankopen. Om de mensen naar de winkels te trekken, adverteren veel winkels met speciale aanbiedingen. Er zijn winkels die al om drie uur open gaan, en om die tijd staan er al rijen kopers buiten om de laag geprijsde, beperkt voorradige artikelen te bemachtigen.

Waar komt de naam black friday vandaan?

Oorspronkelijk komt de naam Black Friday uit de Amerikaanse stad Philadelphia en werd rond 1965 voor het eerst gebruikt om te verwijzen naar de enorme verkeersdrukte in en rond die stad op de dag na Thanksgiving.

Rond 1981 wordt voor het eerst melding gemaakt van een alternatieve theorie dat op die dag de winkeliers voor het eerst "in het zwart" komen te staan, dat wil zeggen winst beginnen te maken voor het jaar. In de Verenigde Staten is het bij de boekhouding de gewoonte om verliezen in rode inkt in de boeken te schrijven. Uiteraard is dit technisch onjuist, omdat de detailhandel wel degelijk winst maakt gedurende andere tijden van het jaar. Echter, het illustreert hoe belangrijk de kerstperiode is voor het jaarlijks eindresultaat.

Nederland
Ondanks het feit dat Thanksgiving in Nederland nog beperkt wordt gevierd adverteren steeds meer Nederlandse winkels wel onder de noemer Black Friday.

*niet incombinatie met andere acties, alleen geldig op 25-11-2106

Deel dit artikel